Aslýna bakarsanýz bunu nereye yazayým diye düþündüm bayaðý ama yine en uygunu bana bu grup gibi gözüktü.
The Melancholy of Suzumiya Haruhi isimli animeyi duymamýþ olanýnýz kalmamýþtýr herhalde. Uzaylýlarý, esperleri ve zamanda seyahat edenleri araþtýrmak isteyen Haruhi'nin bu amaç için kurduðu grupta her üç araþtýrma konusundan birer kiþiyi farkýnda olmadan üye olarak seçmesi ve normal bir liseli olan Kyon'un da baþýna türlü belalar açmasý ile alakalý bir anime diyebiliriz kýsaca.
Animenin kaynaðý manga deðil bir seri kitaptan oluþuyor. Japonya'da þu an 9 kitabý çýkmýþ bulunuyor (10. kitap ta yolda) . 1.cilt olan Melancholy of Suzumiya Haruhi isimli kitap animenin 6 bölümünü içeriyor.
AniDB'de 2006'nýn en iyi animesi seçilmesinin de bir nedeni var tabi..
Bunun altýnda öncelikle her türlü kesime hitap etmesi yatýyor. Ayrýca belki sadece benim düþüncem olabilir ama animeyi sanki Kyon'un aðzýndan dinler gibi izlemek, arada Kyon'un düþüncelerini duymak gerçekten farklý bir hava veriyor.
Bu arada bölümlerin karýþýk olmasý bir miktar karýþýklýða neden olsa da (özellikle 3. ve 7. bölümlerde n'oluyoruz diyosunuz bir anda) alýþýnca o kadar da karýþýk gelmiyor. Hem karýþýk da olsa birbirleriyle alakalý bölümleri peþpeþe izlerseniz zaman sýralamasý o kadar da farketmiyor.
Animeyi izlemeyi herkese önerirken asýl deðinmek istediðim konuya gelelim. Dediðim gibi Japonya'da 10 kitabý var Suzumiya Haruhi ile alakalý. Ýþte tam burada Baka-Tsuki isimli sitedekiler saðolsun bu kitaplarý Ýngilizce'ye çevirmeye karar vermiþler. Þu ana kadar da 8 kitap tam olarak çevrilmiþ durumda. 9. kitap üzerinde çalýþmalar ise devam ediyor. Eðer ki animeyi izler de daha fazlasýný isterim derseniz buyrun
buraya týklayýn