Gönderen Konu: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu  (Okunma sayısı 2033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Temmuz 11, 2007, 12:49:05 ÖS
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Site halen UNDER CONSTRUCTION :P
    • Animanga Nucleus Fansubs
Aslýna bakarsanýz bunu nereye yazayým diye düþündüm bayaðý ama yine en uygunu bana bu grup gibi gözüktü.

The Melancholy of Suzumiya Haruhi isimli animeyi duymamýþ olanýnýz kalmamýþtýr herhalde. Uzaylýlarý, esperleri ve zamanda seyahat edenleri araþtýrmak isteyen Haruhi'nin bu amaç için kurduðu grupta her üç araþtýrma konusundan birer kiþiyi farkýnda olmadan üye olarak seçmesi ve normal bir liseli olan Kyon'un da baþýna türlü belalar açmasý ile alakalý bir anime diyebiliriz kýsaca.

Animenin kaynaðý manga deðil bir seri kitaptan oluþuyor. Japonya'da þu an 9 kitabý çýkmýþ bulunuyor (10. kitap ta yolda) . 1.cilt olan Melancholy of Suzumiya Haruhi isimli kitap animenin 6 bölümünü içeriyor.

AniDB'de 2006'nýn en iyi animesi seçilmesinin de bir nedeni var tabi..

Bunun altýnda öncelikle her türlü kesime hitap etmesi yatýyor. Ayrýca belki sadece benim düþüncem olabilir ama animeyi sanki Kyon'un aðzýndan dinler gibi izlemek, arada Kyon'un düþüncelerini duymak gerçekten farklý bir hava veriyor.

Bu arada bölümlerin karýþýk olmasý bir miktar karýþýklýða neden olsa da (özellikle 3. ve 7. bölümlerde n'oluyoruz diyosunuz bir anda) alýþýnca o kadar da karýþýk gelmiyor. Hem karýþýk da olsa birbirleriyle alakalý bölümleri peþpeþe izlerseniz zaman sýralamasý o kadar da farketmiyor.

Animeyi izlemeyi herkese önerirken asýl deðinmek istediðim konuya gelelim. Dediðim gibi Japonya'da 10 kitabý var Suzumiya Haruhi ile alakalý. Ýþte tam burada Baka-Tsuki isimli sitedekiler saðolsun bu kitaplarý Ýngilizce'ye çevirmeye karar vermiþler. Þu ana kadar da 8 kitap tam olarak çevrilmiþ durumda. 9. kitap üzerinde çalýþmalar ise devam ediyor. Eðer ki animeyi izler de daha fazlasýný isterim derseniz buyrun buraya týklayýn ;)
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2007, 11:18:32 ÖÖ Gönderen: zakuro »

Akıllı adam söyleyecek bir şeyi varsa konuşur; ahmak olan ise birşeyler söylemiş olmak için.
-Plato

Temmuz 13, 2007, 12:29:22 ÖÖ
Yanıtla #1
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Bir de güncelleme yapayým.. Þu an Baka-Tsuki'nin hazýrladýðý metin ile kitaplarý PDF formatýna dönüþtürmeye baþladým. 1. kitapta 3. bölüme kadar geldim düzenlemede. Hazýrladýðým PDF'i yazýcýdan döküp kitap haline getirmeniz bile mümkün olacak onu da belirteyim. Tabi çift taraflý basan bi yazýcý bulursanýz çok daha fevkalade olacaðýný garanti edebilirim. Ýlk cildin sayfa sayýsý ~170 civarý gibi gözüküyor. Düzenlemelerden sonra bir miktar artma olmasý da muhtemel.

Bitince torrent veya direkt download linkini uygun gruptan (bkz. Ýndir! Yükle! Ýzle!) indirebilirsiniz...

Not: Baka-Tsuki'ye de ayrýca mail atacaðým bu konuda. Malum elemanlar harbiden az uðraþmamýþ.

Güncelleme: Baka-Tsuki'nin de PDF formatýnda ilk 5 cildi mevcut. Forumdan linklerine ulaþmak mümkün. Þu an göz atýyorum eðer ki iyi iþ çýkarmýþlarsa býrakacaðým aksi takdirde devam...

Yine güncelleme.: Baka-Tsuki'nin 1. cildine baktýðýmda pek te memnun kalmadým. Benim hazýrladýðým çok daha kitabýmsý :) Devam...

Akıllı adam söyleyecek bir şeyi varsa konuşur; ahmak olan ise birşeyler söylemiş olmak için.
-Plato

Temmuz 15, 2007, 12:32:51 ÖÖ
Yanıtla #2
Saðolasýn Plato. Bu arada -henüz tarihi belirsiz olmakla birlikte- anime dizisinin devamýnýn yolda olduðunu belirtmek isterim.

Temmuz 17, 2007, 02:05:49 ÖÖ
Yanıtla #3
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Ýlk cilt bitti sonunda: Buyrun link

-Plato

Şubat 04, 2009, 11:52:15 ÖS
Yanıtla #4
  • Sr. Member
    • My Homepage
Oyungezer forumunada yazmıştım, hazir yazmişken burayada yazayım ^^'

Alıntı
Her kafadan bir ses çıkıyor ve bundan dolayı ortada bir sürü saçma sapan şişme haberler dolanıyor. O yüzden kendi kaynaklarım dışındaki tüm haberlere kulak asmıyorum =/ (ps: Qpax her kafadan çıkan haruhi haberlerinden dolayı bir anlık galeyana gelir=)
Açıkcası ben uzun zamandan beri bu haberi bekliyordum.
http://blog.jpopdb.org/index.php/blog/anime/suzumiya-haruhi/haruhi-season-2-info-to-be-released
Beş gün daha sabredin bakalım ortaya neler çıkıcak^^ İnternetteki tüm haberler genellikle güvenilmez, yukarıdaki verdiğim kaynak her ne kadar güvenilir olsada lakin nette dolaşan tüm bilgilerin kaynağının doğruluk payı birinci ağızdan çıkmadıktan sonra pekte güvenilir değil. Bakalım bu sefer nasıl bir haber bizi bekliyor merak ediyorum.
Bir umut belki bu sonbahar ikinci sezon gelebilir * derin bir iç çeker,gözlerini ovalar ve başını güzel bir şekilde okşadıktan sonra Haruhi'nin en son çıkan light novel'ının cildini okumaya koyulur sınavlarının bitmesinin getirdiği rahatlık ile^^*
edit:
Bu arada yeni yapım youtube'da yayınlancak diyorlar XD

Ryoukyuu Haruhi-chan no Yuutsu - Youtube Stream Anime Channel
http://www.haruhi.tv/

Edit2:
and anidb approves...
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5335

Görünüşe bakılırsa yayınlanıcak bölümlerin sayısı bilinmiyor ve halen yeni gelicek serinin OVA olma ihtimali çok yüksek. Yahu hikayeyi bitirip bir açıklığa kavuştursunlarda kaç bölüm olduğu veya OVA olduğu önemli değil benim için. Herşeyin düzenli bir şekilde önüme mantıklı ve makul bir şekilde açıklanmış olarak konmasını istiyorum o kadar, nokta.

Şubat 05, 2009, 12:05:01 ÖÖ
Yanıtla #5
  • Sr. Member
Heh, bir iki gün önce filandı sanırım sankakuda ikinci sezon haberi yayımlanmıştı ama yorumlardaki herkes, "nisan ayında yeni bölümler ha,1 nisan şakasıdır" filan yazıyordu. Sanırım bazıları böyle haberleri zaten inanmıyor galiba. Eh, düşündükleri gibi de çıktı zaten. Newtype' ın reklamı ayrı bir aldatmaca çıktı. (Kaynak olarak sankaku' nun adresini versem mi diyorum ama çok +18 be orası XD )
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Şubat 06, 2009, 11:03:18 ÖÖ
Yanıtla #6
  • Full Member
fake!!sahte alarm!

Şubat 07, 2009, 01:40:29 ÖÖ
Yanıtla #7
  • Sr. Member
    • My Homepage
Valla ne söylesem bilemiyorum. Artık neye inanacağımı şaşırdım açıkcası. Millet ile böyle oynamayı gerçekten seviyorlar heralde. Evet bu nisanda yayınlanması planan Haruhi'nin yeni sezonu diamondeath'ın dediği gibi gerçektende troll çıktı. Son ana kadar beklesekte içimizde kalan o son umut ışıkları ile ve bir parça haber kırıntısı ile ama dediğim gibi tamamen bir hayal kırıklığı oldu benim için. Artık bundan sonra çıkan hiç bir habere felan inanmıyorum. Ancak eğer böyle yeni bir yapım çıkıcaksa ve bu yeni yapımın ilk bölümü yayınlanmadığı sürece artık hiç bir şeye inanmıyorum Haruhi'yle ilgili haberlerin hepsine.

Ama yinede şöyle birşey var. Nisan ayında yeniden gösterim olacağı için fanlar yani haklı tepki gösterip çılgına dönmüş bizler belki bu yaz bu yeniden gösterimden sonra serinin ikinci bir sezon ile devam edeceğini umut ediyoruz. Umarım bu son kalan damlalarıda yalayıp sonra şimdi yaptıkları gibi arkadan bizelere kıs kıs gülmezler <.<'

Şubat 15, 2009, 07:34:20 ÖS
Yanıtla #8
  • Sr. Member
    • My Homepage
Oh bu arada ayın anidb'nin de onayladığı üzere bu ayın 13.de Kodokawa Youtube'daki kendi kanalında ingilizce olarak Haruhi'nin parodi serisini yayınlıyacaklarını söylemişti kendi web sayfasında. Her ne kadar tam zamanında çıkmasada bugün( her zaman olduğu gibi ) bugün nette dolaşırken iki bölümlük parodi serisinin yayınlandığına rastladım. Kısacık 2 ve 4 dakikadan oluşan bu bölümler gerçekten şahaneydi, özellikle Churuya'nın bölümü fevkaladeydi XD

『Melancholy of Haruhi-chan Suzumiya』#1
http://www.youtube.com/watch?v=N7_80zTM3Dg

『Nyoron Churuya-san』#1
http://www.youtube.com/watch?v=jPuQkWUYeTM

Ahaha süper ya "Just google it!" XD!

Bu arada bu bahar Haruhi'nin yeniden yayınlanacağı söyleniyor Japon TV'lerinde. Eğer öyle olursa çok güzel olur çünkü hiç olmaz ise bu yeni bölümler HD kalitesinde izleme imkanımız olucak. Yani HD kalitesindeki bölümleri arşivlemek daha bir tatlı olucak.
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2009, 07:41:43 ÖS Gönderen: Qpax »