Gönderen Konu: Ookami to Koushinryou (Kurt ve Baharat)  (Okunma sayısı 4673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ocak 31, 2008, 07:28:36 ÖÖ
  • Sr. Member

Manga sanatçısı Isuna Hasekura'nın aynı isimli mangasından, Takeo Takahashi yönetmenliğinde çekilen, yeni bir seri Okami to Koshinryo. Macera, fantastik, yetişkinlere yönelik ve romantizm gibi türleri içeriyor.

Bir kişinin hatırlayabileceği kadar uzun bir geçmişte, bu köyün insanları demişler ki: rüzgar buğdayı eğdiğinde; kurt koşup geçiyordu. Kurt demiş ki; rüzgar devrilmesine sebep olup, buğdayı ezmek zorunda kaldığında; insanlar, fakir hasatı, kurdun doymak bilmez iştahına yorarlardı. Başlangıçta, samimiyetten öte bişey yoktu. Söz işte o zaman verilmişti.
  Karşılamalar ve vedalar tekrar ve tekrar yapıldı... Nihayetinde, insanlar kendi başlarına refaha erme kabiliyetlerini kazandılar. Artık, sözlerini tutma gereğini hissetmemeye başladılar.

Craft Lawrence, kasabadan kasabaya dolaşıp, kürk, buğday gibi mallar satan bir tüccardır. Yolu Pasroe kasabasına düşer. Geceyi kasabada geçirirken, vagonunda, dolunay altında bir kız bulur. Kuyruğu,kurt kulakları olan bu kız, tanrıça Holo'dur. Holo' nun Lawrence' tan isteği, kendisini de yanına almasıdır. Lawrence, ilk başta olanlara inanmaz, hayal ürünü olduğunu sanır ama Holo ertesi gece yine belirir. Anlaşılan odur ki; Lawrence artık Holo ile seyahat edecektir.

Aslında daha ilk bölümünü izledim sadece ama ilerisi için umut verici göründü. ANN' deki tanıtımdan okuduğum,Lawrence ve Holo gezdikçe tanrıçanın varlığı yarar kadar zarar da sağlayacak. Zaten ilk bölümden pagan inancı ve tek tanrılı din inancı arasındaki sorunlarla ilgili bir yorum olacağını belli ediyordu. Ayrıca eski dinler ve unutulanlarla ilgili de bir konusu var anlaşılan. Umarım bu tür konular arka planda kalmaz ve de Lawrence ve Holo arasındaki yakınlaşmaya yönelik, romantik bir animeye dönmez. Mangasından haberim yok gerçi...Belki de romantizm havada kalır.
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2008, 02:15:43 ÖS Gönderen: Eral »
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Şubat 01, 2008, 01:28:42 ÖÖ
Yanıtla #1
  • Sr. Member
    • My Homepage
Bugün dayanamayım yayınlanan son 2 bölümünü indirdim.
İlk başlarda BBS ile başladım bu seriye ama sonradan Ayako'nun görüntü kalitesi daha güzel olduğundan seriye bu fansubun sunumlarından takip etmeye başladım.Ne yazık ki iki haftadır ortada birşey olmadığından tekrar BBS grubuna dönüş yaptım^^
Hikaye'si gerçekten çok derin onu ilk önce belirtmek isterim.Lawrance normal bir tüccar gibi hayalleri ve idealleri olan bir tüccar.Kendisi buğday ve kurt kürkü satıyor.Ama o yıl eline geçen buğday hasatında ise Horo'nun insan vucudu bulmuş hali yatıyor.Yani bu ne demek o yıl verilen hasattan en iyi ürün hangisi ise Horo öyle vucud buluyor.Herneyse ilerleyen bölümlerde oldukça ilginçleşiyor konu.Spoiler vermek gibi olmasın dicem ama sanırım bu yazıcaklarımı spoiler tag'ı içinde verim^^
[spoiler]Lawrance Horo'ya kuzey'e yani Horo'nun kendi evine gitmesi için onunla kalacağına ve ona eşlik edeceğine söz veriyor.Bu yüzden beraber yolculuğa çıkıyorlar.Horo'nun yüzyıllar boyunca yaşamasından dolayı edindiği tecrübe sayesinde Lawrance'ye tüccar olarak her giriştiği ticaret ve alış-verişte ona yardımcı oluyor.Lawrance'nin asıl amacı güzel bir kazanç sağlayıp kendisine dükkan açmak.Son bölümde anlaşılcağı üzere Horo ise bunu istemiyor [/spoiler]
->
Zaten güzel olan yanıda ne zaman Horo'nun hep yalnız olduğu ve yalnız olmak istemediği.Sanırım ilerleyen bölümlerde Eral'ın korktuğu başına gelicek ve hikaye romantizm havasında devam edicek^^ Şu ana kadar izlediğim bölümlerden Lawrance'nin gerçekten Horo'dan hoşlanıp hoşlanmadığını bilmiyorum ama Horo sanırım ondan hoşlanıyor.
Kısaca bir tüccarın yanında bolluk tanrıçası ile yaptığı seyahat ve serüvenlerini anlatan hoş bir anime.Zaten Horo'da dünyalar tatlısı biri olduğundan dolayı kendimi her hafta yeni bölümünü izlemekten alamıyorum.Eh o yüzden BBS'ye dönüş yaptım ya^^
« Son Düzenleme: Şubat 01, 2008, 10:55:39 ÖÖ Gönderen: Qpax »

Şubat 01, 2008, 09:43:52 ÖÖ
Yanıtla #2
  • Sr. Member
 Ben sudo'dan takip ediyorum. Görüntü kalitesi,karoke ,yazı tipi vs. gayet hoş ama daha 2. bölümdeler. (BSS 4. bölümdeymiş)

Romantizm konusunda: Ben hernekadar olmasa daha iyi olur desem de illa oluşacak bir durum olduğunu kabul etmem gerekiyor galiba. Yani Horo bereket tanrıçası, Lawrence ise sadece genç bir tüccar diye düşündüm ama o Horo'nun genç kız gibi olan ruhunu ve geçirecekleri onca zamanı düşünürsek kaçınılmaz son gibi.

Bir de misal ben Holo yazmıştım tanıtımda, Qpax ise Horo yazıyor. Aslında takip ettiğim grup sudo da Horo diye yazıyor ama Japonlar yine "l" yerine "r" mi diyorlar deyip, tanıtırken Holo diye yazdım. Ama izlerken dikkatli dinledim de gerçekten Horo diye hitap ediliyor. Gerçi bazı sitelerde de yine Holo yazıyor. ANN, anime tanıtımında Holo diye yazmış, manga tanıtımında Horo diye yazmış mesela.

Ve son olarak, açılış ve kapanış müziklerini çok sevdim ^_^

« Son Düzenleme: Şubat 01, 2008, 09:47:26 ÖÖ Gönderen: Eral »

Şubat 01, 2008, 11:08:22 ÖÖ
Yanıtla #3
  • Sr. Member
    • My Homepage

Ve son olarak, açılış ve kapanış müziklerini çok sevdim ^_^

İşte bende tam ondan bahsedicektim ki Eral güzel bir konuya değinmiş.Açıkcası biz bu Engrish ile ne yapacağız merak ediyorum.Allah'tan r ve l arasında değişik yapıldığında çok büyük fark çıkmıyor Horo veya Holo isminde onada şükretmek lazım.Hm belki çıkıyordur ama ben bilmiyorum neyse^^

Evet açılış ve kapanış şarkılar oldukça güzel.

Zaten dün yukarıdaki postu atarken aklımda yazacağım önemli şey vardı ama gece yarısından sonra işletim sistemimde aksamalar oluyor XD

Kısaca söylemek istediğim şey , Spice and Wolf'un kapanış teması uzun zamandan beri dinlediğim en güzel Engrish şarkılarından biri.Şarkıyı söyleyen sanatçı ( Rocky Chack ) çok güzel söylemiş ,seside çok tatlı ve  bu büyük başarısından dolayı tebrik etmek lazım ortaya böyle güzel bir parça çıkardığı için =) Hatta sabah kalkmış iken şarkıyı tekrar bir dinleyeyim ki tam olsun xD<3
ps:Aslında bu şarkı tam olarak Engrish değil.Bildiğiniz mükemmel grammer nedir işte o *-*!?

"Ringo Hiyori (リンゴ日和)" by Rocky Chack

http://www.youtube.com/watch?v=QdBO0vFjJZ8

cut myself a slice of sunshine pie ... ~~ *ho*

Şubat 03, 2008, 01:18:35 ÖS
Yanıtla #4
  • Full Member
ben bu animeye aşık oldum yav????çok dinlendirici müzikleri var...ohhh gel keyfim gel... :P

Şubat 19, 2008, 05:39:42 ÖÖ
Yanıtla #5
  • Sr. Member
5. bölümden sonra farkettim ki; sudo grubu, kapanış şarkısını 3. bölümden sonra tekrar düzenlemiş:

Eski haliyle şarkıda bazı yerler şöyle idi:

I danced with the bees and buterflies
'til time went and told me to say hello for everygoodbye
Saw some sugar stars
I'll put them in a jar
And then whistle around the world

Yeni halinde ise böyle olmuş:
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
A thousand sugar stars
Oh put them in a jar
And then whistle round the world

Emin değilim ama şu “sugar stars” da kulağıma sanki “shooting stars”mış gibi geliyor. Diğer gruplarda ne yazıyor?

Şubat 19, 2008, 10:51:18 ÖÖ
Yanıtla #6
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Site halen UNDER CONSTRUCTION :P
    • Animanga Nucleus Fansubs
Şarkının tamamı:

http://groups.imeem.com/_dtlh4j9/music/4HNZ_nok/rocky_chack_ringo_hiyori_the_wolf_whistling_song/

Altta sözleri de yazıyor...

Aşağıdaki de videosu:

http://profile.imeem.com/IM2BEDh/video/sGiwBeuo/rocky_chack_spice_and_wolf_ending_theme_animation_video/

Youtube linkinde şarkı biraz çatlak çıkıyordu. Burada hem görüntü hem de ses daha iyi.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 10:59:42 ÖÖ Gönderen: Plato »

Akıllı adam söyleyecek bir şeyi varsa konuşur; ahmak olan ise birşeyler söylemiş olmak için.
-Plato

Şubat 19, 2008, 05:49:28 ÖS
Yanıtla #7
  • Sr. Member
    • My Homepage
ben bu animeye aşık oldum yav????çok dinlendirici müzikleri var...ohhh gel keyfim gel... :P
Animeye değilde sanırım Horo'ya aşık oldun sen =)
O kırmızı gözlerine , o tatlı sesine .. onu geçtim o kulak ve kuyruğu yok mu *-*' eheh Zaten ben tam bir Furry delisiyim. Sanırım benim için en ideal eş Horo XD!
Ya bende Horo gibi bir tane tanrıça istiyorum!!
Afrodit!!Herkesi görüyorsun bir zahmet benide gör =)
Bu arada imeem her çeşit şarkının arşiv yapılabildiği kaliteli bir stream sitesi.Plato'nunda belirttiği üzere video ve şarkılar youtube nazaran daha kaliteli^^
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2008, 05:52:09 ÖS Gönderen: Qpax »

Şubat 19, 2008, 10:20:27 ÖS
Yanıtla #8
  • Full Member
horo umrumda değil,ben açılış ve kapanış şarkılarına fit oldum özellikle kapanış şarkısı bir dumurzuklar geçirdi bende
heeehh birde horonun sesi çok yumuşak...o yönden hoş...

Şubat 25, 2008, 12:59:05 ÖS
Yanıtla #9
  • Sr. Member
    • My Homepage
Baharat ve Kurt'un yedinci bölüm yayınlanmadı onun yerine direkmen sekizinci bölümü yayınlandı.Kafası karışan var ise nedeni daha sonra yedinci bölümün DVD olarak yayınlanacak olması.Yani aldığım duyumlara göre yedinci bölümde Horo ile Lawrance'nin kaçışı anlatılıyor o kadar.Yani sekizinci bölümden devam etmek bize birşey kaybettirmiyor.
Bu arada :
[spoiler]http://members.lycos.co.uk/qpaxchan/dvd%20only.jpg[/spoiler]
Herneyse hikayeye tam gaz devam o zaman^^

Şubat 25, 2008, 01:10:55 ÖS
Yanıtla #10
  • Full Member
http://www.youtube.com/watch?v=21foK1ZF4P0&feature=related
burdaki açılış kalitesi inanılmaz ötesi vay canına!!!!!!O_O_O_O_O_O_O__O____O

Şubat 25, 2008, 01:36:04 ÖS
Yanıtla #11
  • Sr. Member
Baharat ve Kurt'un yedinci bölüm yayınlanmadı onun yerine direkmen sekizinci bölümü yayınlandı.Kafası karışan var ise nedeni daha sonra yedinci bölümün DVD olarak yayınlanacak olması.

Zaten iyi bir anime, dvdsi elbet satar ama böyle bir satış stratejisini uygulamak komik olmuş doğrusu. Bakalım o aradaki 7. bölümü ne kadar merak edeceğim ya da etmeyeceğim. Gerçi ben sudo'dan takip ettiğim için daha 6. bölümdeyim ^_^

Mart 03, 2008, 12:30:11 ÖS
Yanıtla #12
  • Sr. Member
7. ya da 8. bölümü izledim. Aslında o eksik bölüme 7. bölüm demesek de olur. Anidb'den bakacak olanlar, seride atlanmış bir bölüm görmeyecekler. Torrent olarak indireceğiniz 8. bölüm anidbde 7. bölüm. Belki başlıklar farklı olabilir(Anidbde Kurt ve Ayarlanmış Teraziler, torrent olarak indirdiğim dosyada Kurt ve Düzgün Denge yazıyordu).

O eksik olan bölümün yokluğu da farkedilmiyor. Dvd satışı için hazırlanmış gereksiz bir olay...

Nisan 06, 2008, 06:53:34 ÖS
Yanıtla #13
  • Full Member
anime bitti ama horo evine ulaşamadığı için 2.sezon büyük ihtimalle gelir.ama son bölümde ud ve keman şarkıları arka planda ortalığı yıkıyor.farkettinizmi bilmiyorum.çok hoş bir sonu vardı(açık kapı kalmıştı tabiki).2.sezonu kesinlikle hakediyor.

Nisan 10, 2008, 09:01:26 ÖS
Yanıtla #14
  • Sr. Member
Yok kardeşim, tadı damağımda kaldı bu serinin. Bence de kesin yeni bir sezon daha yapılır zira bu sezonun son bölümü de bir final değildi.Sezon ortasında geçen diğer bölümlerin tadındaydı. Gerçi 12. bölümün sonu 13. bölümde baya büyük bir olay olacakmış gibi bitmişti ama sezon finaline yakışmayacak bir havada devam etti seri.

Finalin adı;"Kurt ve Yeni Yolculuk" yani beklemedeyiz...