Youtube'u sürekli bloklayan
çok saygıdeğer mahkemelerimiz sağolsun bizim saksıdaki hücreleri çalıştırmamızı sağlıyor. Hepiniz biliyorsunuz ki youtube bloğunu geçmenin bir çok yolu var. Ben çeşitli yolları denedim ancak en etkilisini yeni buldum diyebilirim.. Bu da otomatik proxy metodu.. Adım adım anlatayım:
Öncelikle browser olarak Firefox kullanıyor olmalısınız (halen başka bir browser kullanıyorsanız bi zahmet artık Firefox'a geçiverin)

İlk önce DNS engelini aşacağız.. Malum DNS ile bloklandığı için youtube'a girmeye kalktığınızda hükümet sizi hemen başka tarafa yönlendiriyor.. Ayrıca bazı şirketlerde Youtube özellikle DNS server tarafından bloklanıyor.
Bunun için Network Connections ( Ağ Bağlantılarım ) simgesine sağ tıklayıp Properties ( Özellikler) menüsünü seçin.
Karşınızda bağlantı ayarları çıkacaktır. Burada internet bağlantınıza çift tıklayın.
General ( Genel ) tabındaki Properties ( Özellikler ) butonuna tıklayın..
Burada gene General ( Genel ) tabında genelde en altta bulunan Internet iletişim kuralları (TCP/IP) seçeneğini seçin. Properties ( Özellikler ) butonuna basın. Şimdi burda iki seçeneğiniz var. Eğer 1 veya 2 DNS kullanmak istiyorsanız burada direk DNS alanında ikinci seçeneği seçip ( Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan ) DNS adreslerini bu alanlara yazın.. Yok 2'den fazla yapmak istiyorsanız Advanced ( Gelişmiş ) / DNS altından teker teker eklemeniz gerekecek.
Ben proxy olarak 208.67.222.222 ( OpenDNS ) kullanıyorum. Siz başka bir DNS'i tercih edebilirsiniz. Unutmayın ki TTNet'e ait DNS'ler otomatik blokluyor. O yüzden öncelikli DNS olarak harici bir DNS seçin.
Bütün pencerelerde OK diyerek kapatın.
Yeni DNS ayarlarınızın aktif olması için komut satırında "ipconfig /flushdns" yazın. Böylece hafızadaki DNS adresleri sıfırlanacak.
Şimdi de browser ayarlarımıza başlayalım. Öncelikle Firefox'u çalıştırın.. Ben tamamen İngilizce Firefox için anlatacağım Türkçe karşılıklarını siz bulursunuz artık:
- Şu adresten FoxyProxy'yi kurun:
- https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2464
- Ardından yeniden başlatın.
- Şimdi ilk olarak size Tor'u kullanmak isteyip istemediğinizi soracak.
- Kullandırırsanız Tor networküne bağlı proxy adreslerini kullanacak ben kullandırmadım..
- Tools/Options/Advanced/Network/Settings... kısmını açın. Veya daha kolayı alttaki FoxyProxy yazan yere sağ tıklayıp Options'ı açın.
- Buradaki listede Default diye bir madde olması gerekli.
- Bu sizin Foxyproxy'yi kurmadan önceki geçerli olan ayarlarınız.. Edit Selection diyerek bu ayarları değiştirebilirsiniz. Bendeki direct connection olarak seçili olduğu için bunda bir değişiklik yapmama gerek yoktu.
- Bizim yapacağımız Youtube için bir proxy eklemek.
- Foxyproxy'nin Options ekranında "Add New Proxy" deyin.
- İlk çıkan ekranda kullanacağınız proxy'ye bir tanım verin ( "Youtube proxy'si" gibi ).
- İkinci sayfaya geçin ( Proxy Details ). Burada Manual Proxy Configuration seçeneğini seçin.
- Host name kısmına kullanacağınız proxy adresini yazın ( ben 148.233.159.58 adresini yazdım ).
- Port kısmına da proxy portunu yazın ( verdiğim IP için port 80 geçerli ).
- Ardından Patterns kısmına geçin.
- Add new Pattern butonuna tıklayın.
- Pattern Name alanına "Youtube" yazın.
- URL Pattern alanına "http://*.youtube.com/*" yazın.
- Whitelist ve Wildcards'ın seçili olduğuna emin olun
- OK butonuna tıklayın. Ardından tekrar OK deyin. Şimdi listede iki seçenek bulunmalı. Biri Default diğeri sizin sonradan eklediğiniz "Youtube proxy'si".
- Buradan da OK diyerek çıkın
- Alttaki FoxyProxy yazısına sağ tıklayarak "Use proxies based on their pre-defined patterns and properties" seçeneğini seçin
Hepsi bu kadar.. Artık Youtube'a bağlandığınızda ayarladığınız proxy aktif hale gelecek ve hiçbir engele takılmadan bağlanabileceksiniz. Buyrun bu da örnek ekran görüntüsü:

Yasaklı tüm siteler için aynı şeyi uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız yeni pattern eklemek.
Yasaksız günler dileğiyle
Not: Helal yani.. Şu ufacık kelime hatasından bi ton tartışma çıkardınız ya.. Pes vallahi.. Anca bizden beklenirdi zaten.