Gönderen Konu: Toradora! (KaplanXEjder)  (Okunma sayısı 3271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 08, 2008, 09:26:23 ÖS
  • Sr. Member

TAKEMİYA Yuyuko' nun kısa romanından (aslında tanımlamak istediğim kelime öbeği tahmin ettiğiniz gibi "light novel"dı) mangaya uyarlanan şimdi de animeye uyarlanan romantik komedi Tora Dora' dan bahsedelim(Ryuji=> Ryu=>Dora(Dragon)= Ejder,  Taiga(Tiger)=>Tora=Kaplan). Mangasının yeni çevirisini bekleyip duruyordum (cilt 2, bölüm 12 ) ama yeni çeviriler çıkana kadar animesine altyazı eklendi. Neyse, hikaye için bir tanıtım yapayım.
  Ryuuji Takasu kibar,sevecen ve titiz bir gençtir ne var ki yakuza kılıklı babasında aldığı genlerin bir sonucu olarak ruhsuz ve tam bir serseri bakışına sahiptir. Onun bu korkunç bakışları yüzünden herkes onun sert bir serseri olduğunu düşünmektedir. Bu sebeple Takasu' nun pek arkadaşı yoktur -Yusaku Kitamura dışında-  . Bunun dışında kalbini sınıfından arkadaşı olan Minori Kushieda' ya kaptırmıştır. Tabii ona karşı olan hislerini bir türlü de dile getirememiştir. Diğer karakterimiz ~Moe Karaketirimiz (yerinde kullandım bu terimi di mi?)~ Taiga Asaki, kısa boylu, kor demir gibi sürekli kızgın olan ama aslında çıt kırıldım sayılabilecek bir kızdır. Onun da bu asabi davranışları, onu korkutucu yapmaktadır. Dora gibi onun da pek yakın arkadaşı yoktur tabii Minori dışında ve hoş bir tesadüf Tora' nın da hoşlandığı kişi Yusaku Kitamura' dır. Taiga,Ryuuji'den bir adım önde davranır ve hislerini sevdiği kişiye açıklamak ister ve bir aşk mektubu hazırlar ancak mektubunu Yusaku ile yan sırada oturan Ryu'nun çantasına atar.Taiga, Ryu'nun çantasını almak için sınıfa girdiğinde mektubu yanlış çantaya attığını fark eder. Gece vakti de, ayrıca yan komşusu olan(romantik komedilerde tesadüfler bitmez) Ryu' nun evine baskın düzenler ama başarılı olamaz. Gelişen konuşmalar ve Ryu' nun Minori hakkındaki duygusal itirafları sonucu bir antlaşmaya varırlar. Ryu artık Tora' nın köpeği, kulu olacaktır (pek kârlı değil ha? ).

Anidbde şu aralar 7 küsürlerde bir değer biçilmiş kullanıcılar tarafından. Belki de hızlı gelişiyor gibi görünen bir anime olduğu için böyle bir not verilmiş ama mangası için konuşursam bence 7 den çok daha fazla bir notu hak eden bir seri. Daha çok başta, bu yüzden esas romantizim ve komedi başlamadı. Bu yüzden de çok sıradan bir lise komedisi görünebilir ama bence değil. Lovely Complex' i düşünürsek; kısa boylu oğlan, uzun boylu kızımızın olduğu güzel bir shouju idi, burada kısa boylu kız normal boylarda bir elemanımız olan bir seri var ama shounen değil ve ayrıca shoujo da değil bence. Şimdiye kadar okuduğum mangaya göre konuşursam dengeli bir tür olmuş zira romantizim iki taraflı . Gerçi bazen ağırlık kaplan kızımıza kayıyor ama daha ryu'dan cesur hareketler göremedik.

Ya da bir de ben Minori' yi hep mavi saçlı diye aklımda tutmuşum nedense, pembe olduğunu görünce afalladım, mavi daha iyi olurmş bence. Ayrıca animedeki çizimleri pek sevemedim özellikle ryu' nun çizimlerini. Neyse efenim; tatlı seridir, izlediğinize pişman etmez diyeyim ben size ve ben Yanki-kun ve Megane-chan ' ı okumaya devam edeyim(Bu serinin de animesini istiyorum!)....

Mangadan

Anime' nin görüntüleri, gg grubunun sunumundan.
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2008, 09:30:41 ÖS Gönderen: Eral »
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Ekim 09, 2008, 08:39:09 ÖÖ
Yanıtla #1
  • Ziyaretçi
Mangasını severek takip ettiğim bir seri. Animenin ilk bölümü benim çok hoşuma gitti. Özellikle Taiga'nın çizimine bayıldım. Mangasına göre çok daha sevimli olmuş. Türü animesinde shoujo olarak geçse de ben de serinin tam olarak shoujo olmadığı konusuna katılıyorum. Gerçi mangasının shounen olarak geçmesini de yadırgamıştım ama kısaca gerçekten bu seride herşeyden var. Komedi biraz daha ağırlıklı gibi. (mangasına göre konuşuyorum) Karakteri aslında çok yumuşak olup da sırf bakışları yüzünden farklı muamele gören Ryuuji'ye ve görünüşü ile karakteri arasında tam bir tezat olan Taiga'ya çok gülüyorum. Bu arada animesindeki seslendirmeler çok başarılı. Karakterlere hemen ısınmam konusunda seslendirmenin büyük etkisi oldu.

Ekim 15, 2008, 01:55:31 ÖS
Yanıtla #2
  • Sr. Member
    • My Homepage
Bu sonbahar sezonu animeleri arasında severek takip ettiğim favori serilerimden birisi Toradora.Gerek ilginç hikayesi olsun gerek güzel animasyonları olsun kendisine daha ilk bölümden aşık oldum diyebilirim.Zaten tsundere hastası olan ben Aisaka'yı görünce kendimden geçip daha ilk dakikalarda gösterdiği tsundere hareketleri ile beni kendisine karşı mest edip sağ yanağımada güzel bir sağ kroşe atarak nakavt etti.Kendisini Shakugan no Shana'dan tanıdığımız diğer bir tsundere karakter olan Shana'yı seslendiren meşhur seiyuu Rie Kugimiya seslendiriyor.Ayrıca ilk başlarda kendisini Shana'yada benzetmedim değil hani.Kızıdığı zaman arka arkaya söylediği "urusai urusai!" kamboları ile kendisi karakter mizacı olarak baya bir Shana'ya benziyor.Acaba Shana çok tuttu mu diye böyle oldu bilmiyorum ama ilerleyen bölümlerde artık göreceğiz nasıl bir tavır sergileyeceğini.
edit: hatta:
http://members.lycos.co.uk/qpax/torashana.jpg
Baş karakter olan Takasu'nun gözlerinede hasta oldum.O nasıl bakıştır o nasıl yanlış anlaşılmadır.Ama kendisi minyon tipli Aisaka'nın yanından ateşle barut gibi duruyor.Merak ediyorum bu iki zıt karakterlerin ilerleyen bölümlerde beraber takıldıkları zaman etrafındaki kişiler nasıl tepki göstericek^^
Ayrıca şu mantığa bittim doğrusu XD!

Lakin yayınlanan ilk bölümdeki şu sahne bölüm boyunca en dumur olduğum ve aynı anda en çok güldüğüm sahnedir.Böyle çirkin bir kuş olabilir mi ya hahah XD

Kısaca şu anki konusu ile insanı sıkmayan ve bir bölümü bittiğinde insanın içinde keşke diğer bölümde şimdi yayınlansada izlesem hissi uyandıran romantik komedi tadında izlenesi sonbahar sezonu animelerinden birisi Toradora.. Kaçırmayınız efenim ..^^
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2008, 05:11:05 ÖS Gönderen: Qpax »

Ekim 17, 2008, 12:17:49 ÖÖ
Yanıtla #3
  • Sr. Member
Kendisini Shakugan no Shana'dan tanıdığımız diğer bir tsundere karakter olan Shana'yı seslendiren meşhur seiyuu Rie Kugimiya seslendiriyor.

Bak şimdi, ikilemde kaldım. Benim de aklıma öfkeli, manyak kız diye "tsundere" kelimesi gelmişti ama minik, şirin, canım,cicim karakter olunca da ~Moe~ karakter dedim kaplanımıza.

Kasım 02, 2008, 08:07:51 ÖS
Yanıtla #4
  • Sr. Member
    • My Homepage
Bu arada GG grubu Toradora'yı çevirmeyi bıraktı proje olarak.
http://blog.ilif.in/2008/10/29/gg-dropped-toradora/
Bilemiyorum tam nedenini ama bu seriyi çeviren çevirmen(ilif) tarafından kaynaklanan sorundan dolayı bu projeyi bıraktıklarını biliyorum.Yazık oldu çünkü GG'nin sunumları gerçekten kaliteliydi.
Siz bundan sonra hangi gruptan bu seriyi takip etmeye devam ediceksiniz ?
Ben açıkcası Aero'dan takip etmeyi düşünüyorum.Zaten şu anda uğraştıkları projeleri dakik olarak çıkardıklarından vede alt yazıları gayet kaliteli olduğundan dolayı aklıma başka bir grup gelmiyor bu seriyi takip edebileceğim =)
ps:
Bu arada http://trainwreck.ggkthx.org/2008/09/29/fall-gg/ bu adresten görüşlerinizi bildirebilirsiniz.Zaten yukarıda bahsettiğim çevirmen şahıs ToraDora ve Tales of the Abyss sıkılmış olucak ki bu iki seriden birisini çevirmeyi bırakıcakmış işte.Umarım Toradora'yı çevirmeye devam eder(-ler).
edit: Ek olarak yine bu Toradora'yı çeviren(ilif) arkadaş blogunda seriyi başka bir grup altında devam ediceğini açıklamış ki az önce 5. bölüm [qq] olarak çıktı. Bu arada çevirmeye devam ettiği bu yeni grubun ismide pek bir güzel olmuş ^^'
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2008, 08:49:15 ÖS Gönderen: Qpax »

Kasım 02, 2008, 08:54:43 ÖS
Yanıtla #5
  • Sr. Member
  Anidbdeki yorumları okuduğumda, daha önceden şuna benzer cümle vardı: "gg bu animeyi zaten ciddiye almıyor." Çeviri konusunda aslında pek de ciddi davranmıyorlardı yani ki bunun bilinmesinden olsa gerek puanı da bu anime için düşüktü. Hatta ilk bölümde tora' nın ağzından çıkan bir kelimeyi "fuck" diye çevirdikleri için de tepki aldıklarını okudum.

Ben ggrainden mi takip etsem diye düşünüyordum ama en iyisi ben bir kaç grubun da sunumuna ve yorumlara bakayım. (Japonca bilsek en güzel seçimi yapabileceğiz ama olmuyor işte)

Ek: gerçi gg patlayınca ggrain de patladı ya neyse :D
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2008, 09:07:31 ÖS Gönderen: Eral »

Kasım 03, 2008, 10:21:08 ÖÖ
Yanıtla #6
  • Sr. Member
    • My Homepage
Dünkü yayınlanan bölüm gayet eğlenceliydi. Ana karakterlerimizin yanına yeni bir karakter daha eklenmiş oldu, Ami Kawashima. Bu bölümdende anlaşılacağı üzere Ami ile Aisaka'nın atışmaları seriye bambaşka bir renk katıcak. Ayrıca Aisaka'nın Amî'ye SailorMercury benzetmesi yapmasına bittim =)
Bu arada Takasu'nun çok pasif olması canımı sıkıyor ya.Senin ne güzel yakuza yani gözü pek bir baban var onun gibi olsana.Belki öyle olsa daha bir zevkli olurdu diye düşünüyorum seri.Aisaka ve Takasu iki belalı karakter ve bu iki karakterin kapışmaları... Ama seri romantik komedi olduğundan Takasu'nun şuanki halide güzel oturtulmuş ana hikayeye. Ayrıca kendisine her iyi davranan güzel kızlara karşıda zaafı var =) Umarım Ami'nin gerçek yüzünün arkasındaki sinsi kişinin çevirdiği dolapların içine düşmez ve kızımızın yalanlarına kanmaz ^^'

Kasım 05, 2008, 10:18:46 ÖS
Yanıtla #7
  • Ziyaretçi
Animeyi başlangıçta ggrain den indirmiştim ve bence pek iyi değildi. Hatta sunumlarına göre oyları da anidb ye göre yüksek olmuş bence. Çevirisi de tamamen doğru gibi gelmedi. gg grubundan takip edeyim dedim ama onu da pek beğenmedim. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama sanırım karaoke yapmamışlardı veya font hoşuma gitmemişti. (Bu ggrain de olabilir hatırlayamadım şimdi) Şimdi AniYoshi den indirdim. Bir de ona bakacağım ama onlar da 3. bölümde çakılıp kaldılar. Sanırım Aero ya da bakmak gerekecek. Aslında ben 3. bölüme kadar izlediğim için bir süredir kimin ne yaptığını takip edemedim. Sizin grup olarak tavsiyeniz var mı? Aero nasıl mesela?

Kasım 05, 2008, 10:33:13 ÖS
Yanıtla #8
  • Sr. Member
 ggrain zaten gg' nin altyazılarını kullanıyordu ama kullandığı video daha iyiydi. Karaokeler de sadece basit yapılmıştı. Sözler filan yazıyordu yoksa.

Ben bir kaç grubu deneyeceğim dedim ama geri vazgeçtim. qq dan takip ediyorum. Eh, çeviri de eski gg elemanının.

Heh, belki komik gelecek ama aslında elinizdeki dosyları fansub karşılaştırma veritabanına ekleseniz güzel olur. ( Benim de eklemem lazım di mi? XD Bir ara eklerim)

Kasım 05, 2008, 10:37:08 ÖS
Yanıtla #9
  • Sr. Member
    • My Homepage
Toradora'yı izlemeye gg'nin sunumları ile başladım ama şuan Ga Rei Zero'yu Aero'dan takip ediyorum ve bana göre ortaya piyasada bulunan köklü fansublar kadar iyi iş çıkartıyorlar. Ben açıkcası gg'nin sunumlarını genel olarak sevip ve düzenli takipçileri olduğumdan dolayı Toradora'yıda onların çıkardığı sunumlardan izlemeye devam ediceğim.Her ne kadar yukarıda yazdığım gibi şuan Toradora'yı çeviren arkadaş çeviriyi başka grupta devam ettirsede kendisi seriyi çevirip çevirmeyeceğinden yani çeviriyi devam ettireceğinden pek emin değil.
Kısaca eğer gg bu projeyi çevirmeye başlamasaydı bu seriyi takip ediceğim diğer grup Aero olurdu.Kısaca çevirileri gayet kaliteli.
ps: Bu arada bende artık bu sene okulda Japonca dersleri almaya başladım ve az çok birşeyler anlıyorum kelime ve cümle yapısından XD! O yüzden bana göre Aero'nun çevirilerinde bir sorun olmadığının hatta diğer gruplara göre projeyi daha başarılı bir şekilde çevirdiklerini söyleyebilirim.

Kasım 05, 2008, 11:39:39 ÖS
Yanıtla #10
  • Ziyaretçi
gg cidden başka projelerde takip ettiğim gruplardan olmuştur hep ama dediğim gibi Toradora da beğenmedim. Gerçi her iki grubun da sadece 1 bölümünü indirmiştim ama onlardan birinde (ya da her ikisinde) karaoke yoktu diye hatırlıyorum. Evet sözler vardı ama zaten karaokeden kastım başkaydı. Belki de v2 falan çıkarmışlardır sonrasında, takip etmedim. Animeyi Qpax ın tavsiyesine uyup Aero dan takip etmeye karar verdim. AniYoshi fena değil ama çok geride kaldılar. Bu arada Eral, komik falan gelmez haklısın. Dosyaları veritabanına eklemek lazım cidden ama işte ihmalkarlık yapıyorum(z). Bir de dosya silme eğiliminde olunca hepten aklımdan çıkıyor.

Kasım 05, 2008, 11:45:59 ÖS
Yanıtla #11
  • Sr. Member
^_^ esas iğneyi kendime batırıyorum aslında. Ras zamanında bir kaç kere demişti bir iki anime ekle filan diye ama sonuç: Ben daha bir tane bile eklemedim. XD Ama ola ki bir ara gaza gelirsem topluca eklerim.(umarım XD XD )

Kasım 09, 2008, 11:17:54 ÖS
Yanıtla #12
  • Sr. Member
    • My Homepage
6. bölümde çok güzeldi özellikle bölümün başındaki Ami'ye Minori ve Aisaka tarafından yapılan Diyet Savaşçıları saldırısı gerçektende komikti =)

[spoiler]
Ami-chan'ın kendi benliğini bulması gerçekten etkileyiciydi özellikle stalker çocuğun kamerasını parçalarken gerçektende o çocuğun dediği gibi korkunçtu xD
Ama beni asıl meraklandıran Aisaga'nın Ryuji'den hoşlanmamasına rağmen Ami ile Ryuiji'yi sıkı fıkı bir halde gördüğünde çileden çıkıp,kızarıp ve kıskançlık krizine girmesi.Acaba Ryuji'den hoşlanıyor mu hoşlanmıyor mu bilemicem ama tavırlarına bakılırsa ona karşı birşeyler beslediği kesin.Zaten klasik plot çerçevesinde bu ikisininde ileride birleşmesi lazım.
Son sahnede Ami ile Ryuji'yi bir arada gören Aisaga'nın tepkisi nasıl olucak merak ediyorum ^^'
[/spoiler]

Kasım 10, 2008, 01:13:32 ÖS
Yanıtla #13
  • Sr. Member
6. Bölüm

[spoiler]Kaplanımız gitgide Ejderimize abayı yakıyor da farkında değil.[/spoiler]

Bir de şu başkan (süper Tsundere),  Kawashima' dan  daha güzel bence ^_^ Ama Kawashima  da nasıl çekici olacağını biliyor(Ekteki ilk resim) XD

Kasım 10, 2008, 04:06:10 ÖS
Yanıtla #14
  • Full Member
öhhö evet senin dediğin gibi eral bakalım bizi şaşırtabileceklermi... ;D