TAKEMİYA Yuyuko' nun kısa romanından (aslında tanımlamak istediğim kelime öbeği tahmin ettiğiniz gibi "light novel"dı) mangaya uyarlanan şimdi de animeye uyarlanan romantik komedi Tora Dora' dan bahsedelim(Ryuji=> Ryu=>Dora(Dragon)= Ejder, Taiga(Tiger)=>Tora=Kaplan). Mangasının yeni çevirisini bekleyip duruyordum (cilt 2, bölüm 12 ) ama yeni çeviriler çıkana kadar animesine altyazı eklendi. Neyse, hikaye için bir tanıtım yapayım.
Ryuuji Takasu kibar,sevecen ve titiz bir gençtir ne var ki yakuza kılıklı babasında aldığı genlerin bir sonucu olarak ruhsuz ve tam bir serseri bakışına sahiptir. Onun bu korkunç bakışları yüzünden herkes onun sert bir serseri olduğunu düşünmektedir. Bu sebeple Takasu' nun pek arkadaşı yoktur -Yusaku Kitamura dışında- . Bunun dışında kalbini sınıfından arkadaşı olan Minori Kushieda' ya kaptırmıştır. Tabii ona karşı olan hislerini bir türlü de dile getirememiştir. Diğer karakterimiz ~Moe Karaketirimiz (yerinde kullandım bu terimi di mi?)~ Taiga Asaki, kısa boylu, kor demir gibi sürekli kızgın olan ama aslında çıt kırıldım sayılabilecek bir kızdır. Onun da bu asabi davranışları, onu korkutucu yapmaktadır. Dora gibi onun da pek yakın arkadaşı yoktur tabii Minori dışında ve hoş bir tesadüf Tora' nın da hoşlandığı kişi Yusaku Kitamura' dır. Taiga,Ryuuji'den bir adım önde davranır ve hislerini sevdiği kişiye açıklamak ister ve bir aşk mektubu hazırlar ancak mektubunu Yusaku ile yan sırada oturan Ryu'nun çantasına atar.Taiga, Ryu'nun çantasını almak için sınıfa girdiğinde mektubu yanlış çantaya attığını fark eder. Gece vakti de, ayrıca yan komşusu olan(romantik komedilerde tesadüfler bitmez) Ryu' nun evine baskın düzenler ama başarılı olamaz. Gelişen konuşmalar ve Ryu' nun Minori hakkındaki duygusal itirafları sonucu bir antlaşmaya varırlar. Ryu artık Tora' nın köpeği, kulu olacaktır (pek kârlı değil ha? ).
Anidbde şu aralar 7 küsürlerde bir değer biçilmiş kullanıcılar tarafından. Belki de hızlı gelişiyor gibi görünen bir anime olduğu için böyle bir not verilmiş ama mangası için konuşursam bence 7 den çok daha fazla bir notu hak eden bir seri. Daha çok başta, bu yüzden esas romantizim ve komedi başlamadı. Bu yüzden de çok sıradan bir lise komedisi görünebilir ama bence değil. Lovely Complex' i düşünürsek; kısa boylu oğlan, uzun boylu kızımızın olduğu güzel bir shouju idi, burada kısa boylu kız normal boylarda bir elemanımız olan bir seri var ama shounen değil ve ayrıca shoujo da değil bence. Şimdiye kadar okuduğum mangaya göre konuşursam dengeli bir tür olmuş zira romantizim iki taraflı . Gerçi bazen ağırlık kaplan kızımıza kayıyor ama daha ryu'dan cesur hareketler göremedik.
Ya da bir de ben Minori' yi hep mavi saçlı diye aklımda tutmuşum nedense, pembe olduğunu görünce afalladım, mavi daha iyi olurmş bence. Ayrıca animedeki çizimleri pek sevemedim özellikle ryu' nun çizimlerini. Neyse efenim; tatlı seridir, izlediğinize pişman etmez diyeyim ben size ve ben
Yanki-kun ve Megane-chan ' ı okumaya devam edeyim(Bu serinin de animesini istiyorum!)....

Mangadan

Anime' nin görüntüleri, gg grubunun sunumundan.