Gönderen Konu: To Aru Majutsu no Index  (Okunma sayısı 2586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kasım 06, 2008, 04:46:30 ÖS
  • Sr. Member

To Aru Majutsu no Index, Kazuma Kamaci' nin "light novel"  türündeki eserinden uyarlanmış, süper güçler, shounen, bilim kurgu gibi türleri içeren bir anime.

İnsanlara olağanüstü güçler bile sağlayabilen yüksek teknolojinin olduğu bir zamandayız. Toma Kamijo, süper güçlere sahip öğrencilerle dolu Akedemi Şehri'ndeki diğer öğrencilerden biridir. Ancak kendisini diğer öğrencilerden biraz farklıdır.
Güçlerini istedikleri gibi kullanan diğer öğrencilerin aksine Toma' nın gücü, bu güçleri sağ eliyle kırmasıdır. Üstelik gücün türü ne olursa olsun. Ek olarak bir de büyük bir talihsizlik derdi vardır. Olmadık yere başı belaya girmekte, etrafındaki aletler ya bozulmakta ya kırılmaktadır. Belalı geçen bir gecesinin ardından sabahleyin balkonunda, kurumaya bırakılmış bir elbise gibi duran bir rahibe ile karşılaşır. Index adındaki bu rahibe, binlerce kutsal yazıtın bilgisini taşımaktadır ve bu yüzden de bazı büyücüler onu kovalamaktadır.

Sağlam bir senaryo gibi durmasa da, anlatım tarzı çok güzel olan bir anime. Fazlasıyla hareketli ve eğlenceli bir seri olmuş. Karakter ve güçlerin bolluğuna göre konuşursak; hareket dozu sürekli artacak gibi duruyor. Gerçi romanı ve mangasına göre bir iki küçük uyuşmazlıklar varmış ama J.C. Staff, ağırlığını Toradora' ya verdiği için; Index, romanlarına daha sadık kalacak gibiymiş. (Animesukiye sevgiler tabii ki)

Serinin ilk bölümünü eclipse-m.3.3.w. birlikte çıkarmış ama şimdi eclipse seriyi tek başına götürüyor. Ayrıca AnimeFlame (An-F) adlı bir grup da Türkçe sunumlarını yapıyormuş.

Ekteki resimler eclipse-m.3.3.w ' nin ortak sunumları olan ilk bölümden.
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Kasım 06, 2008, 09:02:15 ÖS
Yanıtla #1
  • Full Member
5.bölüm de süperdir... ;D

Kasım 07, 2008, 06:35:06 ÖS
Yanıtla #2
  • Sr. Member
    • My Homepage
Bu serinin en çok hoşuma giden yani her bölümün dolu dolu geçmesinin yanında hemen hemen şu ana kadar yayınlanmış tüm bölümlerin hepsi gerçektende heyecanlı yerlerde bitiyor...Aynen beşinci bölümde olduğu gibi.

[spoiler]Bence eğer Stily ve Kaori İndex'in hafızasındaki bilgilerin kilisenin kendi amacı doğrultusunda kullanmak için mühürlediği gerçeğini öğrenir ve kilisenin şu ana kadar onları bir kukla gibi kullandığını öğrenirlerse bence bu iki sözde düşman görünen karakterler Index ve Toma'nın tarafına geçicekler.Zaten Index'in ağzında bulunan mühürün başka bir açıklaması yok =)[/spoiler]

Karakter dizaynları, sountrack, açılış ve kapanış teması, konusu ve sağlam aksiyon sahneleri ile bu sezon favori animelerimden birisi benim Index.Özellikle Kaori'ye aşık oldum ben.O uzerinde kıyafet ve o uzun saçların yanında kullandığı tekniğe hayran olmamak elde bile değil.Bu tarz özenti olmayan yaratıcı ve özgün karakterler gerçekten hoşuma gidiyor.
Hikaye son zamanlarda özlemini çektiğim bir kurguya sahip.Büyücüler ve esperler aynı çatı altında toplanmış ayrı birlikler halinde komin topluluklar oluşturmuş.Bunun yanında hikayenin gelecekte geçmesi ile var olan ortam gerçektende seyirciye güzel bir şekilde aktarılmış.
Toma'nın sağ eli yüzü ile başına gelen talihsizlikler gerçektende komik.Ama şu çıkan son bölümlerde başına gelen fazla bir talihsizlik göremedik =)
Ayrıca Index'i seslendiren seiyuu'nun sesi gerçekten çok tatlı ve karaktere gerçektende sesi tamamiyle uymuş.(Yuka Iguchi seslendiriyor.)
Kısaca bu sonbahar sezonunda her bölümünü iple çektiğim bir kaç animeden birisi Index^^'
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2008, 11:46:12 ÖS Gönderen: Qpax »

Kasım 08, 2008, 10:05:44 ÖÖ
Yanıtla #3
  • Full Member
6. bölümde büyük bir şok bekliyor bizleri :o

Kasım 08, 2008, 12:28:21 ÖS
Yanıtla #4
  • Sr. Member
    • My Homepage
Eğer bunu mangaya dayanarak söylüyorsan şunu söyliyeyim, ben gerçektende bazen böyle güzel serileri mangadan takip etmeyi sevmiyorum.Çünkü konu olarak gelicek bölümde ne olucağını bildiğin için serinin tüm heyecanı kaçıyor.O yüzden en basitinden Bleach olsun böyle heyecanlı ve güzel serilerin sadece animesini seyretmeyi tercih ediyorum.Kısaca eğer mangadan takip ettiğim bir seri varsa bu seferde animesini izlemiyorum büyüsü kaçar diye. (Örneğin Seto no Hanayome mesela, animesini halen izlemedim ^^, dvdsi çıkarsa belki izlerim)
Ayrıca hem daha 6. bölüm çıkmadı ozman bey, durduk yere bizi heyecanlandırmayın şimdi =))

Kasım 08, 2008, 05:14:11 ÖS
Yanıtla #5
  • Full Member
valla ne diyeyim Qpax bey bende beklemeyi sevmiyorum!!bleach çok overrated (üstün tutulmuş) bir seri seto yu izlemedim .indexte
ise dayanamadım mangaya baktım ----bir hainim ;D--- :-\

Kasım 09, 2008, 11:11:35 ÖS
Yanıtla #6
  • Sr. Member
    • My Homepage

Bölüm - 6

[spoiler]
Aynen dediğin gibi gerçektende bu bölümde beklenmedik bir olay meydana geliyor ve bu meydana gelen olay Touma'nın hafızasını kaybetmesi.Ironik olan ve beni üzen nokta ise Touma'nın başından beri Index'in hafızası silinmemesi için hayatını ince ipliğin üzerine koyması ve Index'in hatıralarının onunla birlikte kalması için elinden geleni yapıyordu.Ama acı bir sekilde artık Tanrı'nın bir cilvesimidir bilinmez kendisi hafızasını kaybediyor.
Hastanede yaptığı rol gerçektende güzeldi ve dediği gibi herşeyi kalbi ile hatırlasada bundan sonra gelişicek olaylar gerçektende ilginç olucak ;3
[/spoiler]

Kasım 10, 2008, 01:04:43 ÖS
Yanıtla #7
  • Sr. Member
6. Bölüm
[spoiler]Hımm. Şimdi bizim kız tanrıça misali güçlü bir varlık ya da içindeki herneyse. Yalnız serinin gereksiz dramatikliği beni soğutmaya başladı.
Birebir yazmıyorum tabii ama:

Doktor:
-Beyin hücrelerin fiziksel olarak zarar gördüyse hafızan nerede.

Touma:
-Kalbimde

Doktor:
-Hayır:

Touma:
-Midemde

Doktor:
-Hayır

Touma:
-Buldum kıçımda.

Doktor:
-Bingo!

Yapmayın etmeyin ya, sevgi herşeyi çözer hikayesi olmasın. Ne güzel büyü teknoloji kapışması oluyordu.

Bu arada; şu ateş golemi kullanan büyücünün kiliseye bağlı olmasına rağmen pagan büyüsü yapması ilginç geldi. "Koyu Kanın" (Sanırım Deep Blood bu anlamda) varlığı, Vampirlerin varlığını kanıtlar dedikten sonra bu konu senin uzmanlık alanı demesi. Eleman cadı avcısı, vampir avcısı filan mı acaba? Bundan dolayı mı pagan büyülerini biliyor? Gerçi paganizim ve Hristiyanlık herşekilde tezat ya neyse.(Büyü ve teknoloji kadar değil ama di mi? :P )
[/spoiler]

Evet, evet soğumaya başladım seriden :\

Ocak 07, 2009, 05:18:19 ÖS
Yanıtla #8
  • Ziyaretçi
ben bunları nereden izlicem bulamadım yaa :'(

Ocak 07, 2009, 10:53:43 ÖS
Yanıtla #9
  • Sr. Member
Bu adreste indirmeden net üzerinden izleyebileceğin adresleri bulursun.
http://anime6.org/m6/index.php?_action=item_view&id=2872

Burada listenin en altlarında torrent dosyalarını bulursun.
http://www.animesuki.com/group.php/587.html?sort=file&order=asc

Bu sayfadaki tepede attığım ilk mesajda animenin ismini tıklarsan anidb adresine gidersin. Bu siteyee ücretsiz üye ol. Oradan da istediğin animenin ed2k bağlantılarını bulursun.

Forumun bu bölümündeki (tıkla) adreslerin birinden belki doğrudan indirebileceğin bir yer bulabilirsin.

Ocak 10, 2009, 10:57:41 ÖS
Yanıtla #10
  • Sr. Member
    • My Homepage
Bu arada son bölümlerde anlatılan "Sisters" muhabbeti oldukça ilginç bir hal almaya başladı.
"Strongest vs Weakest" bakalım neler olucak merakla bekliyoruz. Ayrıca daha çok moe Index gormek istiyorum =(

+ Banus:

http://www.youtube.com/watch?v=H8J_FNwHu_k

Loop Mode /on ^^''

Ocak 10, 2009, 11:09:05 ÖS
Yanıtla #11
  • Sr. Member
  Ben neden indeksu' yu bir türlü moe bulamıyorum? Bir türlü şirin gelemedi gözüme bu kızcağız.

Ocak 12, 2009, 08:37:36 ÖÖ
Yanıtla #12
  • Sr. Member
    • My Homepage
  Ben neden indeksu' yu bir türlü moe bulamıyorum? Bir türlü şirin gelemedi gözüme bu kızcağız.
Hmm bence yukarıda verdiğim video yu bir kaç kez daha izlersen index'in ne kadar tatlı birisi oldugunu görebilirsinin^^'

*milkshake milkshake...*
*toumaaa... toumaaa...*^^

Ocak 26, 2009, 03:56:30 ÖS
Yanıtla #13
  • Sr. Member

Ocak 28, 2009, 07:54:14 ÖÖ
Yanıtla #14
  • Sr. Member
    • My Homepage
Oppss Index-tan*-*'
Haruhi ve Shana-tan kadar cok tatlı^^
Yakında ingilizce versiyonuda cikar ama dialoglardan nelerin konusuldudugu gayet net bir sekilde anlasiliyor az cok japonca bilenler icin^^'