İnanan ya da tapan kalmazsa Tanrılar/Tanrıçalar güçlerini kaybedip yok olmaya başlarlar. Kannagi bölgesini koruyan ağaç ruhu Nagi de bu unutulmaya başlayan tanrıçalardan biridir.
Yenileme çalışmaları sırasında Nagi' nin temsil ettiği ağaç kesilir. Ama şans vardır ki sanat klubüne üye Jin ağacın kalıntılarından bir kız figürü oymuştur. Bu sayede Nagi bir genç kız biçiminde dünyaya gelir. Biraz tsundere yapıya sahip olan Nagi, Jin gibi inançsız birisi için tam anlamı ile şok olmuştur.
Komedi ağırlıklı, shounen ve romantizim de içeren anime
Kannagi, Eri Takenashi' nin mangasından uyarlanmış. Yönetmenliğini Lucky Star' ın da ilk dört bölümünün yönetmenliğini yapıp, işinden atılan Yutaka Yamamoto üstleniyor. Ki bu konuyu daha önce Qpax,
Animelerden Otantik Sahneler kısmına koyduğu resimle (sayfanın en altında) belirtmişti.
Anime aslında basmakalıp bir konuya sahip gibi görünüyor. Yalnız başına yaşayan ergen bir gencimiz var. Kız arkadaşı yok ama çocukluktan beri arkadaşı olan ve ondan hoşlanan bir arkadaşı var. Bir gün, bir anda ortaya bir kız çıkar -ki Ah My Goddess' taki gibi bir tanrıça- ve bu kız, baş karakterimizle aynı evde yaşamaya başlar. Hatta yetmez harem animesine dönerek bu kız sayısında artış olur. Ama! Anidbdeki imler gibi: beklediğinizden çok daha iyi bir anime Kannagi.
Mangasını okumadığım için anlatım konusunda bir kıyaslama yapamıyorum ama anime bu kadar bilindik konulara rağmen düzgün bir anlatım tarzıyla sizi kendine bağlıyor. Anime de ayrıca hoşuma sanki dalga geçermiş gibi ecchiyi kullanması. Nagi ne zaman Jin' e yaklaşsa ya da Jin yanlış bir açıdan Nagi' ye baksa hemen akla kötü fikirler geliyor, karakterimiz kızarıyor. Ama bu sahneler ecchinin özelliklerini kullanmaktan çok onun bu basitliklerini dalgaya alıp, kullanmak gibi olmuş.
Animede -
Kurt ve Baharat' taki kadar belirgin olmasa da- tek tanrılı dinlere karşı bir atıf var. Tanrıçalarımız bu yeni dinin popülerliği karşısında unutulmaya başlamışlar ve dua edenleri ya da destekleyenleri kalmadığı için gitgide zayıflamaktalar. Ama neyse ki destek görmenin daha modern bir yolunu da bulurlar: Popüler bir insana dönüşmek. Acaba burada inançtan çok popülerliğin öne çıkmasından mı bahsediyolar. Japonların daha eski kendi inançları olmasına rağmen Hrıstiyanlık daha güçlü bir konumda duruyor. Bunun sebebi acaba daha bilinen ve kabul gören bir inanç olması mı acaba? Abartılı bir düşünce belki de benim ki ama din konusunda atıfların olduğu kesin.
Animasyonda fazladan hareketler koymak istemişler sanki. Karakterler hareket ettiğinde elbisesi, saçı başı, heryeri fazla hareket ediyor. Sürekli kıpır kıpır haldeler gibi geliyor. Gerçi bu durum ilk bölümlerde gözüme daha fazla çarpıyordu. Şimdilerde sanki bu animasyon fazlalığı kırpılmış. İlk bölümler demişken: ilk iki bölümde yalnızca iki ana karakteri gördük. Yani hikayenin diğer esas karakterleri hiç görünmediler. Ve bu ilk iki bölüm aslında diğer tüm bölülerden bence daha iyiydi. Nagi ve Jin arasındaki konuşmaları,atışmaları izlemek daha güzeldi bence.
Kesin mi bilmiyorum ama animesuki' den gördüğüme göre seri 12 bölümde bitecek. Eklere koyduğum resimler de EnA grubunun sunumlarından. Sitelerine ya da grupla ilgili yorumlara bakma zahmetine girmedim ama: Lucky Star' daki kalitelerine güvenip bu gruptan indirdim. Ancak kullandıkları kaynak dosyanın kötülüğünden olsa gerek görüntü kalitesi şu zaman için pek de kaliteli değil. H264 kodlu, mp4 uzantılı,1024X576' lık, 870kbit/s lik video sunuyorlar. Arşiv yapılacakların dvd sunumlarını bekleyecekleri kesin gibi.