Gönderen Konu: Kannagi  (Okunma sayısı 1702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aralık 05, 2008, 02:24:51 ÖÖ
  • Sr. Member

İnanan ya da tapan kalmazsa Tanrılar/Tanrıçalar güçlerini kaybedip yok olmaya başlarlar. Kannagi bölgesini koruyan ağaç ruhu Nagi de bu unutulmaya başlayan tanrıçalardan biridir.

Yenileme çalışmaları sırasında Nagi' nin temsil ettiği ağaç kesilir. Ama şans vardır ki sanat klubüne üye Jin ağacın kalıntılarından bir kız figürü oymuştur. Bu sayede Nagi bir genç kız biçiminde dünyaya gelir. Biraz tsundere yapıya sahip olan Nagi, Jin gibi inançsız birisi için tam anlamı ile şok olmuştur.

Komedi ağırlıklı, shounen ve romantizim de içeren anime Kannagi, Eri Takenashi' nin mangasından uyarlanmış. Yönetmenliğini Lucky Star' ın da ilk dört bölümünün yönetmenliğini yapıp, işinden atılan Yutaka Yamamoto üstleniyor. Ki bu konuyu daha önce Qpax, Animelerden Otantik Sahneler kısmına koyduğu resimle (sayfanın en altında) belirtmişti.

Anime aslında basmakalıp bir konuya sahip gibi görünüyor. Yalnız başına yaşayan ergen bir gencimiz var. Kız arkadaşı yok ama çocukluktan beri arkadaşı olan ve ondan hoşlanan bir arkadaşı var. Bir gün, bir anda ortaya bir kız çıkar -ki Ah My Goddess' taki gibi bir tanrıça- ve bu kız, baş karakterimizle aynı evde yaşamaya başlar. Hatta yetmez harem animesine dönerek bu kız sayısında artış olur. Ama! Anidbdeki imler gibi: beklediğinizden çok daha iyi bir anime Kannagi. Mangasını okumadığım için anlatım konusunda bir kıyaslama yapamıyorum ama anime bu kadar bilindik konulara rağmen düzgün bir anlatım tarzıyla sizi kendine bağlıyor. Anime de ayrıca hoşuma sanki dalga geçermiş gibi ecchiyi kullanması. Nagi ne zaman Jin' e yaklaşsa ya da Jin yanlış bir açıdan Nagi' ye baksa hemen akla kötü fikirler geliyor, karakterimiz kızarıyor. Ama bu sahneler ecchinin özelliklerini kullanmaktan çok onun bu basitliklerini dalgaya alıp, kullanmak gibi olmuş.

Animede -Kurt ve Baharat' taki kadar belirgin olmasa da- tek tanrılı dinlere karşı bir atıf var. Tanrıçalarımız bu yeni dinin popülerliği karşısında unutulmaya başlamışlar ve dua edenleri ya da destekleyenleri kalmadığı için gitgide zayıflamaktalar. Ama neyse ki destek görmenin daha modern bir yolunu da bulurlar: Popüler bir insana dönüşmek. Acaba burada inançtan çok popülerliğin öne çıkmasından mı bahsediyolar. Japonların daha eski kendi inançları olmasına rağmen Hrıstiyanlık daha güçlü bir konumda duruyor. Bunun sebebi acaba daha bilinen ve kabul gören bir inanç olması mı acaba? Abartılı bir düşünce belki de benim ki ama din konusunda atıfların olduğu kesin.

Animasyonda fazladan hareketler koymak istemişler sanki. Karakterler hareket ettiğinde elbisesi, saçı başı, heryeri fazla hareket ediyor. Sürekli kıpır kıpır haldeler gibi geliyor. Gerçi bu durum ilk bölümlerde gözüme daha fazla çarpıyordu. Şimdilerde sanki bu animasyon fazlalığı kırpılmış. İlk bölümler demişken: ilk iki bölümde yalnızca iki ana karakteri gördük. Yani hikayenin diğer esas karakterleri hiç görünmediler.  Ve bu ilk iki bölüm aslında diğer tüm bölülerden bence daha iyiydi. Nagi ve Jin arasındaki konuşmaları,atışmaları izlemek daha güzeldi bence.

Kesin mi bilmiyorum ama animesuki' den gördüğüme göre seri 12 bölümde bitecek. Eklere koyduğum resimler de EnA grubunun sunumlarından. Sitelerine ya da grupla ilgili yorumlara bakma zahmetine girmedim ama: Lucky Star' daki kalitelerine güvenip bu gruptan indirdim. Ancak kullandıkları kaynak dosyanın kötülüğünden olsa gerek görüntü kalitesi şu zaman için pek de kaliteli değil. H264 kodlu, mp4 uzantılı,1024X576' lık, 870kbit/s lik video sunuyorlar. Arşiv yapılacakların dvd sunumlarını bekleyecekleri kesin gibi.

« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 08:17:28 ÖS Gönderen: Eral »
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Aralık 05, 2008, 08:56:38 ÖS
Yanıtla #1
  • Full Member
valla yakın zamnda çok fazla tanrıçalı anime manga uçuyor etrafta sonumuz yakın bizi çarparlarsa fakat sıkmaya başladı...konuyu daha ne kadar
lastik edecekler merak ediyorum ,işte klasik anime mantığı belli ,banyo,okul esprileri ev esprileri,araya 3 kız 1 oğlan 1 kız 3 oğlan,civirdeşip dursunlar,,,, :'(kafa dağıtılır ama piyasa buna dsönmüşse işin içinde kızların paralrını avuçlamak vardır :-\

Aralık 24, 2008, 06:38:56 ÖS
Yanıtla #2
  • Sr. Member
Elinde Ayako grubunun sunumları olan varsa, görüntülerin resimlerini ekleyebilir mi? Kıyaslama için aşağıda yazdığım zamanlar için olan görüntülerden koyarsanız sevinirim. Tabii aynı zamandaki aynı görüntüler olması için başlangıcı açılış şarkısı olan bir bölüm olması gerek. EnA' nın yeni bölüm çıkartacağı yok gibi de bari Ayako' ya bakalım. Tabii gruplar için ayrıca eleştirilerinz varsa: onları da yazın. Güzel olur. Ne? Fansub Karşılaştırma veritabanı mı? Ehü ^_^'

Media Player Classic kullanıyorsanız ctrl+g ye basarsanız sıçrayacağınız zaman için git komutu çıkar.

00:00:30.511

00:01:01.649

00:01:28.382

Benim eklediklerim Ena grubunun sunumlarından.

Aralık 24, 2008, 08:26:00 ÖS
Yanıtla #3
  • Administrator
  • Full Member
  • ohai!
    • Animanga.gen.tr

Aralık 24, 2008, 08:34:40 ÖS
Yanıtla #4
  • Sr. Member
Bari şu son koyduğum resimlerin zamanları da belliyken ekleyeyim dedim ama.. e olmadı. Yükle dedim. Bekledi...Ama listede adı yok Kannagi' nin. Senden onay mı bekliyoruz yoksa ben mi yanlış yaptım? 3 resim ekledim... Yoksa en az 5 resim mi eklemek lazım?
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2008, 08:36:45 ÖS Gönderen: Eral »

Aralık 24, 2008, 09:20:53 ÖS
Yanıtla #5
  • Administrator
  • Full Member
  • ohai!
    • Animanga.gen.tr
http://fansub.animanga.gen.tr/faqs
O kadar da yazmıştık be : )  Kannagi var, http://fansub.animanga.gen.tr/faqs sayfasından anime adı kısmına girip "kan" yazdıktan sonra otomatik geliyor. Keza grup için de öyle. Daha sonrasında istediğin kadar ekran görüntüsü için "Add" diyip bilgilerini doldurduktan sonra "Upload/Yükle" Diyorsun. O kadar.

Aralık 24, 2008, 10:24:14 ÖS
Yanıtla #6
  • Sr. Member
Öyle yapmıştım zaten hatta ben yazmadan kannagi ismi tamamlanınca şaşırmıştım ama grup isminde atlama yapmışım ondan hata oluşmuş. EnA diyip yazıp, atlayınca olmuş.
Doğru şekilde yükleme yapılmazsa bir hata mesajı ya da yanlış girilmiş kısmı gösteren bir mesaj eklense güzel olur.

Ek: Bir de düzeltme şansımız olsa imiş. 30. sn yazacağım zamana 03 demişim ilk resimde.Veritabanında öyle kaldı...(bir boku beceremedim lan -_-')
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2008, 10:29:35 ÖS Gönderen: Eral »

Aralık 25, 2008, 09:27:09 ÖÖ
Yanıtla #7
  • Administrator
  • Full Member
  • ohai!
    • Animanga.gen.tr
E normalde var zaten. Orada veritabanından çekilen ve otomatik gelen data kullanılmazsa (yani sen kafana göre bişeyler kullanırsan) Anime adı / Grup hatalı gibi bişey çıkıyor. Ama o hata mesajı böyle görünüp sonrasında 5-10 sn içinde kaybolan cinsten..Büyük ihtimalle sen upload sırasında beklemedin ve başka sayfaya geçtin, o yüzden görmedin. Haklısın ama daha iyi bişeyler düşünülebilir. Bi ara çok hevesliydim de sonrasında ilgi görmeyince kaldı bu proje de. Admin şifremi hatırlarsam düzelteceğim.

Aralık 25, 2008, 09:29:05 ÖÖ
Yanıtla #8
  • Administrator
  • Full Member
  • ohai!
    • Animanga.gen.tr
Düzelttim, şimdi 30 sn olarak görünüyor. http://fansub.animanga.gen.tr/anime/5720
Ama watchmen için çok sağol, ne güzel çizgiroman o öyle.

Ek Not: Bi de mümkünse resimler için jpg kullanma, png kullan. Faq kısmında sağolsun yazmıştı Plato uzun uzun. Jpeg bildiğin gibi kayıplı, dolayısıyla png gibi bir formatta daha iyi karşılaştırma yapılabilinir.
« Son Düzenleme: Aralık 25, 2008, 11:41:34 ÖÖ Gönderen: Ras »

Aralık 30, 2008, 09:28:18 ÖS
Yanıtla #9
  • Sr. Member
  Son iki bölüm hariç güzel bir tempoyla gidiyordu ama son iki bölümde konuda bir u dönüşü oldu. Drama dönen bu haline yavaştan alıştırsalardı sorun olmazdı ama animeyi 13 bölüme sıkıştırınca, böyle bir sonuç çıkıyor ne yazık ki. Animesukideki yazılardan okuduğum: İzlediğimiz sezon aslında manganın ilk iki cildinden yapılmış ama son bölümdeki son sahne 3. cilttenmiş.  Manganın nette 3.Cilt 14. bölüme kadar çevrilmiş kısmı var. Japoncası nerede bilmiyorum ama şu aralar beklemede zira mangaka Takenashi Eri hasta.
  Sanırım seri bu kadar popüler olmuşken ikinci sezonu da gelir.

Ocak 28, 2009, 04:35:36 ÖS
Yanıtla #10
  • Full Member
[spoiler]2. sezon gelecek çünkü mangasına göre eğer 2.ruhundan ayrılmazsa kız mefta[/spoiler]

Ocak 29, 2009, 12:57:24 ÖÖ
Yanıtla #11
  • Sr. Member
    • My Homepage
Son iki bolumde hayal kırıklıgına ugrasamda umarım bir ikinci sezon gelir.Cunku ben ikinci sezonun gelmeyecegine dair dedikodular duymustum ortalıkta donen =/
Ayrıca bir sure kannagi'nin mangasını ceviren bir arkadasın manga temizlikciligini yapıyordum ve ilk 13 bolume kadar cevirmistiler. Bende haliyle 13. bolume kadar okudum. Eger 3 cild cevrildiyse bende indirip bir ara okuyayım madem^^'