Dün başlık açayım mı açmayayım mı kararsız kalmıştım. FMA' nın çizimleri gitgite kötü oluyor diyecektim, kıl insan hiç beğenmeyen adam gibi görenecektim...vazgeçmiştim yazmaktan. Neyse, zakuro benim kadar beğenmemiş bir yorum yazmasa da çizimlerden hoşnut olmadığını belirtmiş. (Yalnız değilim ^_^) Yakında bu tür çizimler yüzünden alıştığımız karizmatik anime karakterleri ve çizimlerini kaybedeceğiz galiba. Böyle dümdüz, tamamen parlak gölgesiz çizimler olacak gibi. Gerçi hoş, fma' nın çizimleri zaten biraz farklıydı, eski serinin de açıkcası çizimlerini hiç sevmezdim ama fma' nın kitap gibi konusu olduğu için çizimlerine laf etmenin manası kalmıyordu.
Bu arada sulandırmaya gelince, mangaya bakarsak fma' nın normal hali bu, suluca aslında. Yani fma' da komedi aslında fazlasıyla var.
Bir de, dışardan bakınca, mangadan bağımsız ya da hafif bir araştırma yapılmadan fma2' nin ilk bölümü için yorum yapılsa belki de şöyle yorumlara varılabilir(Tamamen kabaca ve tutarsız yazmaya çalışacağım):
-Bu ne be! Ölmüş adamlar dirilmiş.
-Peh, sırf seri tuttu diye aynı konuyu değiştirip mi anlatıyorlar yani. Paso ticari kaygı be!
Eğer ki bundan önce verilen seri şimdi verilse idi, yani şimdi izlediğimiz fma ilk sezon olsa idi bu yorumları doğru bile sayabilirdik ama fma' da farklı bir durum var. Bu yeni başlayan seri aslında mangaya daha sadık olması beklenen bir seri. İlk izlediğimiz seri mangadan konuları alıp bambaşka bir anlatımda ama çok güzel bir biçimde ilerlemiş efsane bir animeydi. Hadi hayırlısı, bakalım bu seri nasıl bir yol izleyecek?
Ek: Sormayı unuttum. Benim dışımda da serinin ortasında dövüş oyunlarının girişlerindeki gibi "fullmetal alchemist" diyen sese uyuz olan var mı?