Gönderen Konu: Fullmetal Alchemist: Brotherhood  (Okunma sayısı 5444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 08, 2009, 06:13:44 ÖS
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Nani wo neratte tsukiaunda?
Eh, ikinci sezon yayınlanmaya başladı, ben de geçenlerde ilk bölümünü izledim.

İlk olarak, belki biraz alakasız ama, görüntü kalitesini gördüğümde birden aklıma geçmiş geldi ^^. Hey gidi günler kötü tv yayınlarından riplenmiş 30 mblık rm kenshinlerimi hatırladım. Ne çok sevinmiştim kenshini buldum diye, sonra bir yerde dvd rip avilerini görünce ağzım açık kalmıştı. Her ne kadar artık alışmış da olsam hdrip h264 leri görünce gözlerim yaşarıyor ^^'.

Konuya dönersek, eclipse sürümünü izledim ve her şey dört dörtlük.

Seri içinse, bilmiyorum, kararsızım. Biraz fazla sulandırmışlar gibi geldi. Tamam ben çok ciddi animeleri zaten seyretmiyorum ve FMA oldum olası biraz suludur ama... hımm ne bileyim... Çizimler güzel ama orada da adını koyamadığım bir "çiğlik" var. Yani mesela Al sarı olmuş basbayağı. Bir de pek beğenmediğim anime-olmayan-bilgisayar-çizimi sezdim bazı yerlerde. Eh artık elle animasyon kalmadı ama çizim tarzı beni çok memnun etmedi. Açılış şarkısını ve görüntüleri çok beğendim. Kapanışa ise alışmam lazım sanırım. Sonuçta FMA açlığımızı giderecek herhalde yeni bölümler, sanırım biraz süre vermemiz lazım kendisine.

Son söz, içinizden birinde FMA: Brothers (veya Bratjanın (rusça olanı arıyorum yani ingilizce olanı değil)  iyi görüntü kalitesine sahip bir versiyonu var mı?
Ben de vardı bir aralar ama bir türlü bulamıyorum. nette bulduklarım ise ya düşük kaliteli ya da İspanyolca altyazılı ^^'
何を狙って付き合うんだ

Nisan 08, 2009, 07:15:21 ÖS
Yanıtla #1
  • Sr. Member
 Dün başlık açayım mı açmayayım mı kararsız kalmıştım. FMA' nın çizimleri gitgite kötü oluyor diyecektim, kıl insan hiç beğenmeyen adam gibi görenecektim...vazgeçmiştim yazmaktan. Neyse, zakuro benim kadar beğenmemiş bir yorum yazmasa da çizimlerden hoşnut olmadığını belirtmiş. (Yalnız değilim ^_^) Yakında bu tür çizimler yüzünden alıştığımız karizmatik anime karakterleri ve çizimlerini kaybedeceğiz galiba. Böyle dümdüz, tamamen parlak gölgesiz çizimler olacak gibi. Gerçi hoş, fma' nın çizimleri zaten biraz farklıydı, eski serinin de açıkcası çizimlerini hiç sevmezdim ama fma' nın kitap gibi konusu olduğu için çizimlerine laf etmenin manası kalmıyordu.

Bu arada sulandırmaya gelince, mangaya bakarsak fma' nın normal hali bu, suluca aslında. Yani fma' da komedi aslında fazlasıyla var.

Bir de, dışardan bakınca, mangadan bağımsız ya da hafif bir araştırma yapılmadan fma2' nin ilk bölümü için yorum yapılsa belki de şöyle yorumlara varılabilir(Tamamen kabaca ve tutarsız yazmaya çalışacağım):
-Bu ne be! Ölmüş adamlar dirilmiş.
-Peh, sırf seri tuttu diye aynı konuyu değiştirip mi anlatıyorlar yani. Paso ticari kaygı be!

Eğer ki bundan önce verilen seri şimdi verilse idi, yani şimdi izlediğimiz fma ilk sezon olsa idi bu yorumları doğru bile sayabilirdik ama fma' da farklı bir durum var. Bu yeni başlayan seri aslında mangaya daha sadık olması beklenen bir seri. İlk izlediğimiz seri mangadan konuları alıp bambaşka bir anlatımda ama çok güzel bir biçimde ilerlemiş efsane bir animeydi. Hadi hayırlısı, bakalım bu seri nasıl bir yol izleyecek?

Ek: Sormayı unuttum. Benim dışımda da serinin ortasında dövüş oyunlarının girişlerindeki gibi "fullmetal alchemist" diyen sese uyuz olan var mı?
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2009, 07:24:35 ÖS Gönderen: Eral »
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Nisan 09, 2009, 09:51:19 ÖÖ
Yanıtla #2
  • Sr. Member
    • My Homepage

Ek: Sormayı unuttum. Benim dışımda da serinin ortasında dövüş oyunlarının girişlerindeki gibi "fullmetal alchemist" diyen sese uyuz olan var mı?
Ahah okudum okudum yani son anda bahsetmişsin bundan, işte bende tam bundan bahsedicektim. Yani ben şimdi ne desem bliemedim. Yani o ingilizce seslendirme ile "Fullmetaliko Arşemist" demek hangi akla hizmettir. Tam seriye ısınmış gaza geldim ve atmosfer tam kıvama gelmiş iken... ama o ses.. işte o ses beni benden aldı. Gittim yüzümü yıkadım sonrada üstüne bir bardak soğuk su içtim devam ettim izlemeye sanki bir şey olmamış gibi =)
Bu arada Yarbay Hugses'i ne özlemişim anlatamam sizlere şu an kelimeler ile yaşadığım duyguları. O kızına olan sarılışı ve içtenliği... Spoiler olucak ama ne bilim seviyorum ben bu adamı. Şu seriyi beni kendisine bağlayan favori karakterlerimden birisi kendisi çünkü. O kadar çok seviyorum yani kendisini=)
Bu arada gSS fansub'un sunumunu takip ediyorum ben Gundam 00'ın ikinci sezonunu takip ettiğim gibi. Eclipse iyi güzel grup ama gg ve bss grubunun ortak çalışmaları ile ortaya çıkarttıkları sunumlar gerçektende izlemeye değer oluyor. Çeviri olabildiğince akıcı ve diğer gruplar gibi çafçaflı karaokeler yerine sade bir font kullanılmış. Video kalitesi hdrip olduğudan oldukça kaliteli. Açıkcası Gundam 00 ile benim gönlümü keşfettiklerinden dolayı bu seriyi biraz geç çıkarsalarda bu gruptan takip etmeye devam edeceğim. Ve birde eclipse'nin oldukça kompleks olan çevirileri hoşuma gitmiyor. Çevirmenleri halen sanırım Code Geass'ın etkisinden çıkamamış. Yani kolay bir cümleyi bir insan nasıl olurda anlaşılması zor bir hale getirir anlamıyorum. Sonuçta dünyada bir çok kişi izliyor senin çevirini. O yüzden çeviriyi olabildiğince sade ve evrensel tutmalı çevirmen. Bu yüzden gSS'nin çeviriler diğer gruplara göre daha iyi gibi. Shinsen'inde çevirilerini beğendim. Zaten kendileri rakiplerini geride bırakarak ilk bölümü ilk çeviren grup oldu yanılmıyorsam=)
Gelicek bölümü dört gözle bekliyorum. Çünkü tabuyu kırdıkları bölümü izleyeceğimizden dolayı bu biraz beni geriyor. Ayrıca iki oğlanıda iki bayan seiyuu'nun seslendirmesi bambaşka güzellik katıyor seriye. O duygularıda zaten bir bayan sesinden başka bir ses yansıtamazdı doğru düzgün...^^

Nisan 09, 2009, 10:35:50 ÖÖ
Yanıtla #3
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Aslında mesajı atarken aklımdaydı ama sonra yazmayı unutmuşum;   Eyecatch'deki ingilizce isim olayına kıl oldum... Gerçekten çok kötü yapmışlar^^
何を狙って付き合うんだ

Nisan 09, 2009, 10:52:44 ÖÖ
Yanıtla #4
  • Sr. Member
    • My Homepage
Aslında mesajı atarken aklımdaydı ama sonra yazmayı unutmuşum;   Eyecatch'deki ingilizce isim olayına kıl oldum... Gerçekten çok kötü yapmışlar^^
Ah evet eyecatch işte. Türkçesi tam olarak nedir bilemiyorum ama reklam öncesi ve reklamdan sonra seri başlamadan hemen önce ara müziklere verilen ad sanırım. Eğer bizim gibi çok rahatsız olan var ise umarım ilerleyen bölümlerde kaldırır yapımcılar o çekilmez eyecatch sesini ve yerine her zaman olduğu gibi bir müzik sesi koyarlar=)

Nisan 13, 2009, 02:23:43 ÖS
Yanıtla #5
  • Global Moderator
  • Sr. Member
2. bölümüde izleme fırsatım oldum. Hala yanlış bir şeyler var ^^'. Sanırım daha önceden izlemiş olduğumdan o dramatik havayı veremedi henüz, epey silik bir bölümdü 2. bölüm, kapı'nın anlatımı da bir değişik olmuş. Sanırım, aradan vakit geçince her şeyde olduğu gibi bunda da bir algı değişimi olmuş bende... (Eh zor bir cümle oldu ama hislerimi anlatamıyorum ^^' yani hani n ekadar kötü olursa olsun aradan bir zaman geçince nostaljinin pembe bulutları bütün kötülükleri örtüp sadece iyi tarafları hatırlamaya başlarsınız ya ) Yine de kesin karar vermek için daha erken.

Ama çizimlerin kötü (en azından ilk seriden daha kötü) olduğu yönündeki ısrarlarım sürüyor. Bir kaç farklı TR foruma baktım bayağı övüyorlar çizimleri %110 falan diyorlar ama ben herkesin kabakulak gibi gezmesine bir türlü alışamadım. Hala gözüme tuhaf /ve kötü ) geliyor.

Önümüzdeki bölümlere bakacağız artık. 
何を狙って付き合うんだ

Nisan 13, 2009, 06:47:39 ÖS
Yanıtla #6
  • Sr. Member
 Kapı anlatımında filan sorun yok aslında. Mangada nasılsa animede de öyle yapıyorlar.

Öyle ya da böyle, fma2' ye böyle alışıp izleyeceğiz işte. Tabii kastım konudan değil, animasyondan.

Nisan 14, 2009, 06:17:24 ÖÖ
Yanıtla #7
  • Jr. Member
  • **
  • Ore wa Hitokiri de gozaru
    • Türk Fansub
Yüzleri daha keskin çizseler iyi olacak.Çok yuvarlak çiziyorlar, hoş durmuyor.

İngilizceye herkes uyuz galiba :)

Nisan 14, 2009, 06:50:24 ÖÖ
Yanıtla #8
  • Sr. Member
 Ben kendi açımdan daha fazla yanlış anlamaya sebep olmayayım da.
Ben karakterlerin anatomilerinden, çizimlerinden; mangasıyla kıyaslarsak çok rahatsız değilim (Ki aslında fma' nın bu çizimlerini genel olarak çok sevmiyorum. Bu yüzden 1. sezondaki çizimlerden de o kadar memnun değildim fakat hikaye ve anlatım bunları kesinlikle gözardı etmemi sağlıyor.) ama bu 2. sezonda esas derdim fazlası ile parlak ve renkli olan çizimler, yani renklendirmeler. Bir önceki mesajlarda çizim ve animasyon diyerek aslında yanlış ifadelerde bulunmuş oldum. Belki de bu fazla renklerin sorumlusu yeni teknolojinler, teknikler. Bu zamanki teknik imkanlar 1. sezonda olsa idi sanırım şu anda izlediğimizden hiç bir farkı olmayan -hikaye dışında- anime izlemiş olurduk.

Nisan 14, 2009, 12:09:28 ÖS
Yanıtla #9
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Konuya kendi açımdan açıklık getirirsem, ben manga ile kıyaslayıp, mangaya ne kadar uyumlu olup olmadığını tartışmıyorum, sadece çizim tarzını sevmediğimi söylüyorum. Yoksa ilk FMA da da aynı hatlı çizimler vardı ancak orada animasyon tekniği biraz daha farklı olduğundan bu kadar göze batmıyordu hatların durumu. Aynı şey köprü meselesi için de geçerli, ben bu yanlış olmuş, mangaya aykırı demiyorum, sadece bu anlatımın bayağı olduğu ve ilkinin verdiği dramatik etkiden yoksun olduğunu söylüyorum. Bunu söylerken de ilkindeki sürpriz-ilk kez görme faktörünü çok etkili olmuş olabileceğimden bahsediyorum. Yoksa fevkalade bir hoşnutsuzluk durmu mevcut değil. Şu anda seri ilkini aşabilen bir aşamada değil benim gözümde (hatta ilkine göre vasat duruyor) ama bunları söylemek için de erken serinin gelişimine bakmak lazım diyor ve bitiriyorum. (koca mesajda bir smiley bile kullanmamışım bari şunu ekliyeyim ^^ ne de olsa bir insanın zeka kapasitesini yazılarında kullandığı smiley miktarı ile ölçebilirsiniz ^^')
何を狙って付き合うんだ

Nisan 14, 2009, 02:38:52 ÖS
Yanıtla #10
  • Administrator
  • Full Member
  • ohai!
    • Animanga.gen.tr
İki kere okudum yazını ama tek kelime anlamadım. Gerçekten ciddi bir yazı olmuş.Tebrikler ^^ Kendi açımdan konuya bakmak gerekirse boşverin diyorum, yıllardan sonra fma2 çıkmış nostaljinin dibine vurmuşuz, tee ilk buluştuğumuz zamanlarda izlediğimiz bi animenin devamı yapılmış..ister sarılı olsun ister mavili..
Hele senin için zakuro, KOR'un devamı olsa olsa da pembeli morlu olsa.. görürüm o zaman seni ^^ al bi smiley daha

Nisan 14, 2009, 03:25:33 ÖS
Yanıtla #11
  • Sr. Member
Şu anda seri ilkini aşabilen bir aşamada değil benim gözümde (hatta ilkine göre vasat duruyor) ama bunları söylemek için de erken serinin gelişimine bakmak lazım diyor ve bitiriyorum.

Büyük ihtimalle zaten sen bu serinin konusunu,anlatımını da çok beğenmeyeceksin. Hatta bu sezon gözünde hep çok sulu görünebilir.

Nisan 14, 2009, 06:58:06 ÖS
Yanıtla #12
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Ras no baka^^ Sen biraz kimchi ye de beynin açılsın... Veya Detroit Metal City'i de seyredebilirsin. (Ne saçma sapan bir anime o öyle, dur bakalım 2. bölümde belki ilgimi çekmeyi başarır. O zaman başlık bile açabilirim ^^')

Belki de eral, ama yeterince sulu yapabilirlerse neden olmasın? Farklı bir gözle de bakabilirim.

[spoiler]Ras no baka^^ Sen biraz kimchi ye de beynin açılsın... Veya Detroit Metal City de seyredebilirsin. (Ne saçma sapan bir anime o öyle, dur bakalım 2. bölümde belki ilgelinirim ozaman başlık bile açabilirim ^^')

Belkide eral, ama yeterince sulu yapabilirlerse neden olmasın? Farklı bir gözle bakadabilirim.

(İbretlik olsun diye editlemediğim mesajı spoiler içinde bırakıyorum. Bu da, ikinci kez okumadan aceleyle mesaj atıp görüntü kirliliğine yol açanlara ders olsun ^^')[/spoiler]
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2009, 11:19:09 ÖÖ Gönderen: zakuro »
何を狙って付き合うんだ

Nisan 15, 2009, 01:15:58 ÖÖ
Yanıtla #13
  • Jr. Member
  • **
  • Ore wa Hitokiri de gozaru
    • Türk Fansub
DMC candır canandır Zakuro-san :)

FMA'da ilerledikçe açılacaktır bana göre şuan yorum yapmak için erken.

Nisan 16, 2009, 07:22:50 ÖÖ
Yanıtla #14
  • Sr. Member
    • My Homepage
Veya Detroit Metal City'i de seyredebilirsin. (Ne saçma sapan bir anime o öyle, dur bakalım 2. bölümde belki ilgimi çekmeyi başarır. O zaman başlık bile açabilirim ^^')
Ahhh... DMC'nin mangasını okumaya başladığımda bende ne kadar çılgın ve saçma olduğunu düşünmüştüm ama hikayenin içine girdikçe ve ana karakteri daha çok tanımaya başladıkça serinin ne kadar epik olduğunu anlamam fazla uzun sürmemişti. Bana göre müzikal tarzda yapılmış en sağlam serilerden birisi DMC ve her anime izleyen insan gibi bir seriyi daha ilk bölümünden yargılamamak lazım. Veya tarzı sizin zevkleriniz ile örtüşmüyorsa hiç bakmama veya bulaşmamak en iyisi.

Bu arada ben halen eyecatch'ta ingilizce konuşmaya çalışan ve birden motivasyonumu sıfıra düşüren o sese takmış durumdayım. Yok mu yani şu sesi oradan alıp çıkartıcak hiç bir grup anlamadım gitti ya XD
Ayrıca çizimler fazla gözüme batmasada. Al'ın o topumsu suratı diğer karakterlere göre daha bir sıyrılıyor ve insanın içindeki o alay etme duygusunu tetikliyor. Ah birde Riza Hawkeye'nın da yüz hatları oldukça topumsu. Yahu şimdi topumsu demeyin ama burada zakuro'ya katılmamak elde değil. Sanki karakterlerin yüzlerinde kabakulak olmuş gibi bir şişkinlik var ve böyle insan karakterlerin gözlerinin içine daldığı zaman o yuvarlakımsı çizim tarzı insanın gerçekten içini bir hoş mu ediyor yoksa dikkat mı dağıtıyor bilemedim. "-Lan lan surata bah ehehe, top kafa olmuş Al(Küçüklük hali tabii ki burada bahsettiğim)." demeden edemedim kendimi şu son bölümü izlerken -.-' Ve evet ilk sezonun çizimleri fazla göze batıcak cinsten değildi ama Ras'ın dediği gibi şurada güzel güzel nostalji yaparken böyle ayrıntılara takılıp -eyecatch'taki o ses hariç-  ta zevkimizin kaçmasına izin vermemeliyiz diye düşünüyorum ben ^^ (ahanda hem sinsi hemde ne olduğu belirsiz, her cümle sonuna koyduğum sımayl.)
ps: Demek istediğim yuvarlığımsı surattan (Yımırta?) şu:
[spoiler]Şimdi ben ilk kez anime izlesem bu hatunun kız mı erkek mi olduğunu ayırt edemem o yüzünün yuvarlaklığına bakıp. Ha hiç mi yok öyle yuvarlak yumurta gibi surata sahip gerçek hayatta kız? Tabii ki yok XP

Al sen bambaşka olmuşssun be adam. Tanıyamadım seni bir an. Afişlerde gördüğüm bizim mahalleye aday olan muhtar gibi çıkmışsın resmen :3
[/spoiler]
Yahu baya bir eleştirdik bu yeni nesil fma'nın çizimlerini. Büyük üstad İbrahim Ballıses'in(one... tuuu.. suri... FORO!) dediği gibi Allah cezamızı verecek XD
ps2: Bu arada şu bi kaç resim baya bir hoşuma gitti. Şimdi size göstermessem bir tarafım şişer XP (teraziye bir tıklamak yeterli ağalar. "lol")
http://i39.tinypic.com/2rx8awm.jpg
http://i43.tinypic.com/34pdf7p.jpg
http://i42.tinypic.com/34yoi0p.jpg
Hele hele güzel bir çözünürlüğünü bulursam bu resmin duvar kağıdını yapacağım hemen:
http://i40.tinypic.com/2w2n48l.jpg
« Son Düzenleme: Nisan 16, 2009, 07:36:39 ÖÖ Gönderen: Qpax »