Gönderen Konu: Fullmetal Alchemist: Brotherhood  (Okunma sayısı 5444 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ocak 13, 2010, 08:24:29 ÖÖ
Yanıtla #30
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Site halen UNDER CONSTRUCTION :P
    • Animanga Nucleus Fansubs
Mesele aslında daha farklı, manga yeterince hızlı çıkmayınca ilk animede senaryoyu sallayabildikleri kadar saladılar ve ortaya acaip bişi çıktı. Ha kötü müydü derseniz değildi ama mangadan çok ayrı bir biçimde gelişti.

Şimdi çıkan brotherhood ise tamamen mangaya bağlı olarak devam ediyor. Bilemiyorum sonuna kadar böyle gidecek mi, gitmezse zaten farklı bir senaryoyla karşılaşabiliriz gene.

Geçen 38. bölümü seyrettiğimde bir üçkağıtçılık yakaladım aslında. İlk serideki Yuri(Yori?)'nin hikayesini bu seride vermemişlerdi. Hani şu kömür ocağı meselesi. 38. bölümde siz beni böyle böyle kandırdınız diyerekten o bölümün hikayesini de araya sıkıştırıverdi Yuri.

Bu arada animenin mangaya bağlı kalmasında en uyuz şey de arada ciddiyetten oldukça uzaklaşmış olması. Yani ne diyeyim, Ed ve Al bu seride çok daha fazla başkalaşım(!) geçiriyorlar.

Akıllı adam söyleyecek bir şeyi varsa konuşur; ahmak olan ise birşeyler söylemiş olmak için.
-Plato

Ocak 13, 2010, 03:28:00 ÖS
Yanıtla #31
  • Sr. Member
  Anime bölümlerini bir kaç haftadır izlemiyorum ama en son baktığım bölüme göre düşünüyorum: Anime bu hızla giderse mangaya rahat yetişecek. Eh, mangada da konu sanki bitiyor gibi.(En son dün gece 103. bölüm çıktı nette) Acaba manga ve animenin bitiş zamanlarını denk mi getirecekler? Ya da bu zamanların bitiş zamanlarının uyması için araya o doldurma bölümlerden koyacaklar mı?

Gerçi manga bitecek gibi dedim ama pek de emin değilim. [spoiler=O "babayla" ilgili kısımları bilmiyorsanız bakmayın] Lambadaki cin babanın aslında ilk yaratacısını öğrenemedik. Laf arasında o şark ülkesindeki bir simyacı sözü geçiyordu sadece. Ayrıca babanın neden ilk baştan beri ne amaca hizmet böyle davrandığını da hala öğrenemedik.(Bir iki bölüm içinde anlatılır sanırım) Belki de sırf bu soruların cevapları için ayrıca geçmişteki bazı olayları anlatan bölümler de çıkar ve mangayı uzatırlar[/spoiler]
AaBbCcÇçDdEeFfGgĞğHhIıİiJjKkLlMmNnOoÖöPpRrSsŞşTtUuÜüVvYyZz

Ocak 27, 2010, 12:42:58 ÖS
Yanıtla #32
Fma yı ilk seriden seyretmiştim, brotherhoodu artık tamamlanınca ancak seyrederim. Gerçi yorumlardan ve vesair yerlerden okuduklarım çok olumlu değil, sanırım animeseverler istediklerini bulamadılar.

Ocak 29, 2010, 11:00:59 ÖÖ
Yanıtla #33
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Fma yı ilk seriden seyretmiştim, brotherhoodu artık tamamlanınca ancak seyrederim. Gerçi yorumlardan ve vesair yerlerden okuduklarım çok olumlu değil, sanırım animeseverler istediklerini bulamadılar.

Doğrusu ben şu ana kadar seyrettiğim kadarıyla zevk aldığımı söyleyebilirim.. Geçen 40. bölümü izliyodum da, daha önce FMA'nın ilk sezonunu seyreden bi arkadaş "Sen bunu izlemiştin niye tekrar izliyosun" diye sordu. Ben de "Bu yeni, eskisindeki konu yok" deyince arkama geçti biraz izledi izledi ve sonra dedi ki: "Bunda da Ed ve Al var değil mi?..."  ;D

Anlayacağınız konunun sürekli Ed ve Al çevresinde gelişmemesi biraz daha iyi olmuş gibi. İlk animedeki toparlama şeklinden birçok kişi tatmin olmamıştı. Bu seride olaylar çok daha ilginç bir şekilde gelişiyor. Tavsiye ederim izlemenizi yani.

Akıllı adam söyleyecek bir şeyi varsa konuşur; ahmak olan ise birşeyler söylemiş olmak için.
-Plato

Nisan 25, 2010, 05:29:14 ÖS
Yanıtla #34
Arkadaşlar yazılarınızın çoğunu okudum. Anladım kadarı ile brotherhood da görsellik cazip gelmiyor. Ben bir senedir anime seyretmeye çalışıyorum, sitenize yeni üye oldum. fma ilk serisini de izlemedim. aykut arkadaşım olsa gerek (hitokiri) nin söyledikleri hakkında da fikrim yok demiştim ilk serisini izlemedim. brotherhood izlenmeli konusu mükemmel olmakla beraber heyecan verici. biliyoruz falan denilebilir fakat yeni üye olarak burdan giriş yapmak istedim herkese iyi seyirler. Aykut yardımcı olda bir kaç farklı anime daha seyredeyim ;)
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2010, 08:35:22 ÖS Gönderen: zakuro »

Nisan 25, 2010, 08:37:19 ÖS
Yanıtla #35
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • Nani wo neratte tsukiaunda?
FMA'yı benim de seyredesim var. Attım tuttum o kadar ama... Bakalım yeni TV'mi alırsam her şey daha güzel olacak.

To: 3nkqzz gerçek isimleri (soyadıyla birlikte) internet ortamında paylaşmak çok doğru olmayabilir o yüzden gönderdiğin mesajı editledim. Hoşgeldin foruma demiş olalım böylece ^^'
何を狙って付き合うんだ

Nisan 28, 2010, 11:44:14 ÖÖ
Yanıtla #36
haklısın teşekkür ederim.hoşbulduk

Mayıs 28, 2010, 10:02:36 ÖÖ
Yanıtla #37
mangaya çok yaklaştı ama anime de ne filler nede konuyu yavaşlatma var mükemmel ilerliyo muhtemelen aynı anda bitiricekler.

Haziran 10, 2010, 09:04:22 ÖS
Yanıtla #38
  • Sr. Member
  Bitti; animeye bakmıyorum, nerde kaldı bilmiyorum ama manga bitti...Metal Simyacı bitti!  Çok yorum yazılır bu seriye...
Neyse, kısa bir soru sorayım mangayı okuyanlar için: Sizce de pandeizm yok muydu bu serinin içinde?

Temmuz 04, 2010, 12:39:16 ÖÖ
Yanıtla #39
Anime de bitmek üzere herhal. İndirip seyretmeye başlamak lazim :)

Temmuz 05, 2010, 10:22:11 ÖÖ
Yanıtla #40
  • Global Moderator
  • Sr. Member
64. bölüm de bazı gruplardan çıktı, Eclipse'ten de en geç Perşembeye kadar çıkar herhalde.. Yani anime de bitmiş oldu. 62. bölüme kadar izlediğim kadarıyla gayet güzeldi.. 63 ve 64'ü beraber izleyerer bitirecem. İnşallah doyurucu olur.

-Plato

Kasım 10, 2010, 01:40:26 ÖS
Yanıtla #41
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Alıntı
Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Sonunda son iki bölümü de seyrettim..... yok yok daha yeni değil aşağı yukarı 100 küsür gün önce..

Eee, seyretmeyi bitirenler, söyleyin bakalım nasıl buldunuz? Eski serinin sonu ile karşılaştırdığınızda hangisini tercih ederdiniz?

-Plato

Kasım 26, 2010, 11:18:32 ÖS
Yanıtla #42
  • Sr. Member
  Eski seriyi tercih ederim. Bu seri de güzeldi ama ilkinin eline su dökemez bence. Çok saçma bir genelleme belki ama bu seri biraz daha shounendi, ilk seri ise buna kıyasla daha fazla seinendi. Gerçi şimdi "Neden?" diye sorsanız anlatamam ama öyleydi işte.

Aralık 04, 2010, 09:16:14 ÖS
Yanıtla #43
  • Global Moderator
  • Sr. Member
Bu arada biliyorum konuyla pek alakalı değil belki ama internette dolanırken şu web comic gözüme ilişti:

http://www.vgcats.com/comics/?strip_id=187

-Plato